Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Het vakmanschap van de Mexicaanse tuinkachel

De Mexicaanse tuinhaard staat voor gezelligheid, nostalgie en vakmanschap. Hoewel er veel namaak op de markt is, kan je ook een authentieke Mexicaanse tuinkachel in je tuin hebben staan. Dit ambacht wordt namelijk nog steeds beoefent en staat voor kwaliteit en charme.

De kwaliteit van de Mexicaanse tuinhaard

In Mexico worden deze tuinhaarden, ook wel chimenea genoemd, met de hand vervaardigd. Wanneer je een originele Mexicaanse tuinkachel in je tuin hebt staan, zal dit niet alleen te zien zijn in de uitstraling, maar je merkt het ook aan de ongeëvenaarde kwaliteit. Dankzij het model en het materiaal gaat opstoken snel en de Mexicaanse terrashaard geeft lang warmte af. Dit bespaart je hout doordat je minder hoeft te stoken. En doordat je minder hoeft te stoken, ben je ook weer milieubewuster bezig. De echte Mexicaanse tuinhaard is gemaakt van klei die eerst wordt gedroogd in een mal, om vervolgens verhit te worden in een oven op ongeveer 850 graden. Dankzij deze bewerking is de klei duurzaam, maar ook zeer hittebestendig. Het verwarmen met ovengedroogd haardhout zorgt niet alleen voor een aangename warmte maar ook voor een mooi vlammenspel vanwege de lage vochtigheid in het hout.

Kleurrijke chimeneas Mexicaanse vuurpot kachel voor feestelijke
zomeravonden

Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan een strakke uitstraling, dus de
Mexicaanse tuinkachels zijn ook beschikbaar in effen kleuren. Oorspronkelijk staan deze Chimeneas echter bekend om hun prachtige, kleurrijke beschilderingen. Door een Mexicaanse terrashaard te kopen, geef je je zomeravonden een feestelijke sfeer.

Geef een reactie