Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Een trap kiezen die aansluit op je behoeften

Een verrijdbare trap met bordes is niet een dagelijkse aanschaf. Je wilt natuurlijk een mobiele ladder die bij de werkplaats past. Hier staan de specificaties en voordelen van verschillende ladders, zodat je gemakkelijk de juiste trap voor de werkplaats kunt kiezen. 

Het materiaal 

Dirk ladders van klimexpert zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium voor eenvoudig gebruik. Dankzij de wielen onder de trap is hij zelfs met één hand te verplaatsen. Ondanks zijn lichte gewicht blijft de ladder sterk en stabiel genoeg om op te staan. En dit is uiterst belangrijk, want een wankele en slappe trap kan heel gevaarlijk zijn  

Het aantal benen 

De ladders van Dirks zijn verkrijgbaar met één of twee benen. Wil je een dus enkele of een dubbele ladder? Dit is ook een keuze waar even over nagedacht moet worden. Met een dubbele ladder kan je zelfs in een open ruimte de trap opzetten en beklimmen. Een ladder met één been heeft nog een wand nodig om tegenaan te staan. Deze komt wel vele hoger dan de ladder met één been. Dubbele ladders zijn het beste als er werkzaamheden aan de buitenkant van het huis verricht moeten worden en enkele zijn het beste voor de huis tuin en keuken klusjes.  

Mobiliteit 

Wil je een verrijdbare bordestrap of een stationaire? De volgende keuze die genomen kan worden. Bij stationaire trappen moet je afstappen en de trappen op eigen kracht. Verrijdbare trappen hebben een wielsysteem en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Echter zodra je erop stapt, bijvoorbeeld omdat je iets uit je opbergrek wilt trekken, valt de ladder op de grond waardoor de glijbaan de stevige voetsteunen op de grond raakt. Hierdoor staat de platformladder stabiel op de grond. Om deze reden is een verrijdbare trap niet nadelig ten opzichte van een stationaire trap. Ga voor gemak en ga voor een verrijdbare trap.  

Geef een reactie