Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Een trampoline voor in de tuin

Het begint weer lekker weer te worden en dan kunnen de kids weer heerlijk buiten spelen! Maar wat is nou spannend genoeg en wat makkelijk te doen is? Ja een trampoline natuurlijk! Een trampoline is niet erg goedkoop en daarom is het belangrijk dat je wel op een aantal dingen let bij het kopen van een trampoline.

Functie

De functie van de trampoline is erg belangrijk omdat er natuurlijk verschillende merken trampolines zijn. Wanneer je namelijk trampoline springen heel serieus neemt en het ook echt als sport beoefent heb je een andere trampoline nodig dan wanneer je een keer per week erop springt. Bedenk dus zelf van te voren waarvoor je de trampoline gaat gebruiken en laat je adviseren door een specialist op dit gebied.

Vorm & grootte

Als eerst ga je natuurlijk kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor achter of voor in de tuin. Er zijn verschillende vormen en groottes qua trampolines dus het aanbod is groot! Wanneer je je tuin hebt opgemeten en weet wat wel en wat niet past is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste trampoline. Wanneer je bijvoorbeeld een hele smalle maar lange tuin hebt is het aan te raden om een rechthoekige trampoline te kiezen. Maar de kinderen moeten natuurlijk wel plezier maken en beslis daarom samen wat voor soort trampoline er wordt aangeschaft!

Veiligheid

Als ouder zijnde ben je natuurlijk altijd bang dat er ongelukken gebeuren op de trampoline. Echter hoeft dit niet te gebeuren en dit kan je zelf voorkomen. Er zijn een aantal dingen die je toe kan passen waardoor het trampoline springen veiliger wordt. Wanneer de ruimte ertoe is zou je namelijk de trampoline in kunnen graven hierdoor kunnen kinderen niet meer van een hoge trampoline af vallen. Daarnaast is het sowieso aan te raden om een veiligheidsmat te kopen. Zo’n mat ligt over de veren en ijzeren rand heen waardoor je hier zachtjes op valt. Ten slotte kan je ook nog een veiligheidsnet kopen waardoor de kans erg klein wordt dat je van de trampoline af kan vallen. Er kan natuurlijk altijd iets misgaan maar door deze tips toe te passen verklein je die kans enorm!

Geef een reactie