Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Dit zijn de voordelen van kunstgras.

gras

Wil jij het gazon van jouw tuin vervangen en twijfel je tussen kunstgras en een natuurlijk gazon? Kunstgras heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het nagenoeg niet meer te onderscheiden is van echt gras. Het kent veel voordelen ten opzichte van echt gras en vormt daarom een uitstekend alternatief. Wij hebben de voordelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet.

Het hele jaar door een groen gazon

Wil jij het hele jaar door genieten van een stralend groen gazon? Dan is kunstgras de beste keuze. Bij een natuurlijk gazon zijn de ligging van het gazon en de weersomstandigheden van grote invloed op het uiterlijk van het gazon. Zo kan een gazon dat voornamelijk in de zon ligt en te weinig vocht krijgt gemakkelijk verbranden en bruinig worden. Wanneer je kiest voor kunstgras is dat niet langer van toepassing. Een gazon van kunstgras is het hele jaar door stralend groen.

Geen gazononderhoud

Het onderhouden van een natuurlijk gazon is een flinke klus. Verticuteren, beluchten, bemesten, maaien, een natuurlijk gazon kost veel tijd. Wanneer je kiest voor een gazon van kunstgras is dit verleden tijd. Het enige onderhoud dat kunstgras vereist is het schoonhouden ervan. Zorg dat viezigheid en bladeren op tijd verwijderd worden, om schade aan het gazon te vermijden.

Geen allergieën

Heb jij last van hooikoorts en is pas gemaaid gras één van de grootste oorzaken? Dan kan overstappen naar kunstgras een hele verademing zijn. Omdat kunstgras niet gemaaid hoeft te worden zul je minder last hebben van hooikoortsklachten en kan je als het mooi weer is onbezorgd in de tuin genieten van een stralend groen gazon.

Bestand tegen intensief gebruik

Natuurlijk gazon heeft een mooie uitstraling, maar is wel erg kwetsbaar. Spelende kinderen kunnen het gras snel beschadigen. Ben je op zoek naar een gazon dat bestand is tegen spelende en sportende kinderen? Ook dan is kunstgras de beste keuze. Kunstgras is goed bestand tegen intensief gebruik. Hierdoor kunnen jouw kinderen onbezorgd op het gazon spelen.

Een lange levensduur

Ben jij op zoek naar een gazon waar je jarenlang van kunt genieten? Ook dan is kunstgras een goede keuze. Kunstgras is UV-bestendig, bestand tegen intensief gebruik en allerlei weersomstandigheden en kent nagenoeg geen onkruidvorming. Hierdoor slijt het gras nauwelijks en heeft het een zeer lange levensduur. Wil jij lang kunnen genieten van een stralend groen gazon? Kies dan voor een gazon van kunstgras.

Kunstgras laten aanleggen

Wil jij ook genieten van alle voordelen van kunstgras en wil jij kunstgras laten aanleggen in jouw tuin of op jouw balkon? Het is mogelijk om de aanleg van kunstgras zelf uit te voeren, maar voor het beste resultaat is het aan te raden om de aanleg van kunstgras uit te laten voeren door een hovenier in Hoogeveen of een andere plaats in Nederland. Zo weet je zeker dat jouw kunstgras op de juiste wijze wordt aangelegd en kan jij er jarenlang onbezorgd van genieten.

Geef een reactie