Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Tuin

Dit tuingereedschap mag niet ontbreken in jouw tuinhuisje of schuur

Tuinieren is niet van iedereen een grote hobby. Hoewel sommige mensen het helemaal geweldig vinden om het onkruid tussen de plantjes vandaan te plukken, voor hun plezier gras verwijderen tussen de stoeptegels en met zorg de struiken snoeien, is het voor andere personen een moetje. Zeker nu we met het mooie weer wat meer tijd doorbrengen in onze tuin, vinden we het belangrijk dat deze er netjes bijligt. Of we nu geboren zijn met groene vingers of niet. 

Maak het jezelf gemakkelijk met accu tuingereedschap

Tuinieren wordt leuker met het juiste gereedschap. Zo kun je met tuingereedschap op accu niet alleen veel sneller aan het werk, maar biedt het je ook meer bewegingsvrijheid. Je hebt immers geen lange snoer achter je aan en kunt ook zonder dat er een stopcontact in de buurt is aan de slag. Daarnaast is accu tuingereedschap goed wendbaar en minder zwaar dan het benzine tuingereedschap. De accu’s van dit gereedschap zijn vaak op alle gereedschappen te gebruiken. Is de accu van je grasmaaier leeg? Dan gebruik je die van de heggenschaar toch gewoon even terwijl de andere accu oplaadt.

De accu grasmaaier voor een strak gazon

Heb jij een stuk gazon in je tuin liggen, dan dien je deze goed bij te houden. Zeker in de zomer is het noodzakelijk om wekelijks te maaien. Maaien met een accu grasmaaier is dan een echte uitkomst. Je hebt geen lange snoer achter je aan hangen en kunt dus eenvoudig even terug naar dat stukje gras dat je per ongeluk hebt overgeslagen. Het wendbare en lichte karakter maakt de accu grasmaaier eenvoudig in gebruik en is daardoor onmisbaar bij het tuinieren.

Snoeien met de accu heggenschaar

Struiken of een heg of haag in de tuin? Ook deze dient goed bijgehouden te worden met een jaarlijkse of halfjaarlijkse snoeibeurt. Een accu heggenschaar is hiervoor het meest ideale tuingereedschap. Snoeien met een hand aangedreven heggenschaar neemt enorm veel tijd in beslag en hoe vaak gebeurt het wel niet dat je per ongeluk het snoer van de elektrische heggenschaar doorknipt? Dit is allemaal verleden tijd met de accu heggenschaar. Zonder snoer, licht in gewicht en makkelijk in gebruik zijn slechts enkele voordelen.

Opgeruimd staat netjes

Ook in het najaar zullen we aan de slag moeten in onze tuin. Bomen laten hun bladeren vallen, wat helaas tot veel ergernis leidt. De tuin ligt vol met verdord blad en het verwijderen ervan is vaak een enorme klus. Maak het jezelf in dit geval gemakkelijk met de accu bladblazer. Dit tuingereedschap is dan ook echt onmisbaar in jouw tuinhuis of schuur.

Geef een reactie