Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Creëer de ultieme relaxplek in je tuin met schaduwdoeken

We kijken er ieder jaar weer naar uit: de zomer. Eindelijk weer al je spullen naar buiten en heerlijk genieten van jouw eigen tuin of dakterras. Wil jij van de zomer ook lekker in de schaduw kunnen zitten? Dan is een schaduwdoek de perfecte oplossing. Hiermee creëer je op een makkelijke manier een dak onder de zon. In dit artikel vertellen de specialisten van ZONZ Sunsails jou waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een schaduwdoek. 

Wat biedt ZONZ Sunsails aan schaduwdoeken?

Omdat iedere tuin of dakterras anders is, hebben we bij ZONZ standaard schaduwdoeken in verschillende kleuren en vormen. Hierdoor kun je op basis van de gewenste schaduw en de plaats van bevestiging kiezen voor een schaduwdoek. Doordat deze schaduwdoeken in onze standaard collectie zitten kunnen we ze snel bij je leveren. 

Wanneer de standaard schaduwdoeken niet passen in jouw situatie, dan biedt ZONZ de optie aan om jouw schaduwdoek volledig op maat te laten maken. Onze maatwerkspecialisten kijken graag met je mee hoe we een altijd passende oplossing kunnen bieden. Zo kun je kiezen voor de afmeting, de vorm en de kleur. Op deze manier creëer je schaduw naar eigen inzicht. 

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

Natuurlijk is de belangrijkste functie van een zonnedoek dat je beschermd bent tegen de zon. Op de warme zomerdagen kun je wel eens verlangen naar een verkoelende plek in de schaduw. Met de schaduwdoeken van ZONZ Sunsails bepaal jij zelf hoeveel schaduw je wilt en op welke plek. Buiten dat het je een comfortabel gevoel geeft, zijn er ook nog meer voordelen waarom steeds meer mensen voor een schaduwdoek kiezen. Onze specialisten van ZONZ zetten deze redenen graag voor je op een rijtje:

  • Een schaduwdoek is een mooie toevoeging aan je tuin. Buiten de vele functionele voordelen hebben de doeken ook nog eens een decoratieve functie. Ze hebben namelijk een hippe en trendy uitstraling. Doordat de zonnedoeken in verschillende kleuren en vormen komt kun je deze perfect laten aansluiten bij jouw tuin. Door de schaduwdoeken te bevestigen boven je veranda of terras creëer je een apart gedeelte. Hierdoor lijkt jouw tuin ook nog eens optisch groter. 
  • Een schaduwdoek is makkelijk te monteren. Voor het ophangen van een schaduwdoek hoef je geen ervaren klusser te zijn. Je kunt ervoor kiezen om het doek aan palen te bevestigen of met ringen aan bijvoorbeeld het huis of een gevel. Hierdoor kun je zelf de gewenste plek bepalen of het doek verplaatsen. Maak een veilige plek voor je kinderen om te spelen in de schaduw of maak een overkapping zodat jij zelf in de koelte van een boek kunt genieten. 
  • Een schaduwdoek kan het hele jaar door blijven hangen. Doordat de doeken op meerdere punten bevestigd worden zijn ze stormbestendig. Ook het materiaal van de schaduwdoeken van ZONZ is sterk en duurzaam, waardoor ze zeker tegen een stootje kunnen. In tegenstelling tot een parasol of andere soorten zonwering hoef je de schaduwdoeken dus niet op te ruimen na het zomerseizoen. Met eventuele regen drogen de doeken snel op, en mocht de zon in de herfst nog een keer gaan schijnen dan kun je daar alsnog van genieten. 

Welke verschillende soorten schaduwdoeken zijn er?

Zoals we al eerder aangaven in dit artikel zijn er meerdere vormen en kleuren doeken waar je uit kunt kiezen. Zo heb je de optie voor een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek en zelfs een vijfhoek. Naast de vormen hebben we bij ZONZ ook vijf verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Op basis van wat mooi past bij je tuin en wat voor soort schaduw je wilt kun een keuze maken uit deze opties. 

Kom je er niet uit of wil je wat meer informatie? Op de website van ZONZ vind je alles op het gebied van de verschillende schaduwdoeken. Onze specialisten denken graag met je mee wat het beste past in jouw situatie. 

Geef een reactie