Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Aluminium materiaal voor jouw terrasmeubilair

Met terrasmeubilair kan je jouw interieurstijl uitbreiden naar jouw landschap of iets heel anders proberen. Je kan mixen en matchen voor een eclectisch gevoel. Een belangrijke overweging, ongeacht jouw stijl, is hoe goed jouw meubels bestand zijn tegen de weeromstandigheden waar jij woont, waaronder vocht, hete zon en harde wind.

Duurdere stukken zijn meestal van betere kwaliteit en gaan langer mee, maar gebruik dat niet als jouw enige gids. Bekijk hoe goed elk stuk is gemaakt en leer jezelf over de voor- en nadelen, evenals de zorgkwesties, voor verschillende materialen. Als je tweedehands stukken vindt, wat geweldige koopjes kunnen zijn, evalueer ze dan vanuit hetzelfde perspectief.

Hieronder vermelden we de belangrijkste materialen voor tuinmeubilair en de plussen en minnen van elk.

Materiaal aluminium

Als het gaat om onderhoudsvriendelijke meubels, staat aluminium bovenaan de lijst. Het is sterk genoeg om bijna alles te weerstaan wat Moeder Natuur ermee kan doen en vereist bijna geen onderhoud. Het is ook goedkoper dan veel andere opties, zoals roestvrijstaal etc. Meubilair van holle of buisvormige aluminium is lichter en goedkoper dan gegoten aluminium en biedt over het algemeen meer stijlopties. Gegoten aluminium, dat steviger en duurder is, is meestal ook traditioneler van stijl. Denk dan bijvoorbeeld aan een aluminium hoekprofiel, aluminium buizen, aluminium profielen en nog meer soorten aluminium.

Voordelen: Aluminium is voordelig, licht in gewicht, van nature roestbestendig en zeer duurzaam. Vooral wanneer gecoat is met een afwerking. Stukken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en afwerkingen. Gegoten aluminium is zeer duurzaam. Een goede keuze voor bepaalde locaties in een land om aluminium te gebruik voor jouw tuinmeubilair is aan zee als wind niet het probleem is.

Nadelen: Hol aluminium is geen goede keuze voor winderige gebieden, zoals aan zee of hoog in de bergen. Het kan warmte van de zon goed vasthouden. Mogelijk moet je ook kussens toevoegen voor comfort, maar vaak doe je dat al wel. Alsnog is het een nadeel, omdat algeheel comfort niet in het materiaal is meegenomen.

Geef een reactie