Blog over interieur, decoratie en wonen

Tuin

Alles wat je moet weten over coniferen

Wat leuk dat je deze blog hebt gevonden. In deze blog ga ik je alles vertellen over coniferen. Coniferen zijn er in vele soorten en maten. Wil je de conifeer als haagplant gebruiken? Dat kan! Plaats een serie van de Taxus of Cypres op een rij en je hebt een prachtige haag. Heb je een aantal grote bomen nodig om de wind tegen te gaan of om inkijk te blokkeren? Ga dan voor een mooie Oostenrijkse den of een Reuzenzilverspar. Meer over deze coniferen lees je verderop in deze blog.

Conifeer als haagplant

Coniferen zijn zogenaamde wintergroene hagen die snel dichtgroeien. Dat een haag wintergroen is houdt in dat de haag ook in de winter groen is – zoals de naam al zegt. Zo ziet jouw tuin of terrein er ook in de winter mooi groen uit. Tevens is de conifeer als haagplant gemakkelijk te onderhouden. De meest bekende conifeerhagen zijn:

  • Buxushaag
  • Taxushaag
  • Beukenhaag
  • Hulsthaag
  • Laurierhaag

De conifeer als boom

Coniferen met stam worden gezien als bomen.Heb je een aantal grote bomen nodig in je tuin of op jouw terrein? Kies dan voor prachtige spar of een gigantische Kustmammoetboom. Je kunt gemakkelijk coniferen kopen bij de lokale kwekerij. Persoonlijk koop ik al mijn planten en bomen bij Tuinplant. Ze hebben een groot en divers aanbod bomen en planten voor een goede prijs.

Voordelen van het planten van coniferen bomen zijn dat je hiermee de CO2- uitstoot verminderd. Ook bieden bomen een leefomgeving voor dieren. Vooral erg leuk wanneer je een echte dierenvriend bent.

Coniferen als struiken

Coniferen zonder zichtbare stam behoren tot de heesters. Deze struiken zijn vooral in de winter echte blikvangers en zijn geschikt voor elke tuin. Dit komt omdat coniferen in elke maat, vorm en kleur zijn te krijgen. De coniferen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben weinig last van weersinvloeden. Dit komt mede doordat coniferen geen blad hebben. Rond augustus vallen de naalden van de bomen en worden ze snel vervangen door nieuwe naalden. Deze struiken zijn uitermate geschikt als beschutting net als bij de haagplanten.

Interessante weetjes over coniferen

Het woord conifeer betekent letterlijk kegeldragers. Dit slaat op de ontelbare naalden die de conifeer vaak bevat. De hars is verder ook erg belangrijk voor velen. Uit de hars van coniferen wordt namelijk terpentijn gewonnen. Dit wordt veelal gebruikt in de verfindustrie. Ook wordt dezelfde hars door bijen gebruikt om propolis te maken. Dit gebruiken ze als een soort lijm voor hun honingraat. Het laatste leuke feitje: Wist je dat een Douglasspar ook officieel een conifeer is?

Geef een reactie