Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Tuin, Wonen

Aanvullingen voor een goede buitenverlichting

Buitenverlichting is een geweldige manier om sfeer en veiligheid toe te voegen aan je tuin. Het kan echter ook ingewikkeld en duur zijn. Buitenverlichting kan worden gebruikt om je tuin gezelliger en uitnodigender te maken. Als het goed wordt gedaan, kan deze verlichting ook het uiterlijk van je huis verbeteren en ’s nachts meer veiligheid bieden. Buitenverlichting kan worden gebruikt om sfeer te creëren. Je wilt bijvoorbeeld lampen die in de schemering aangaan, ’s avonds geleidelijk dimmen en om middernacht uitgaan. Op welke manier kun je sfeervolle buitenverlichting nog meer gebruiken? Er zijn verschillende manieren die zowel sfeervol als functioneel zijn. Welke dat zijn lees je hier!

Maak gebruik van sensoren

Lampen met sensor zijn een uitstekende manier om energie te besparen, omdat ze de verlichting automatisch kunnen aanzetten als het buiten donker is en weer uitzetten als de zon opkomt. Andere voordelen van sensoren zijn de mogelijkheid om meerdere lampen te bedienen met één afstandsbediening, zodat je geen verschillende afstandsbedieningen nodig hebt voor verschillende kamers in je huis. Deze lampen kun je installeren rondom tuinpaden of rondom je oprit. Op deze manier worden de paden sfeervol verlicht wanneer jij of bezoek achterom komt gelopen. Dit is vooral erg mooi in de avond.

Buitenlamp met schakelaar

Een buitenlamp met schakelaar is erg handig. Je kunt het gebruiken als een effectieve manier om energie te besparen door de lichten uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt. Sommige buitenlampen hebben een schemerschakelaar. Op deze manier kom je altijd op een sfeervolle en aangename manier thuis. Je bent ook beter beveiligd omdat de lampen aanspringen als er ongewenste mensen je huis betreden.

Spotjes

Spotjes zijn handig voor de veiligheid, met name op trappen. Je kunt ingebouwde spotjes installeren om een trap te verlichting. Hiermee verbeter je ook meteen de uitstraling van de gevel. Je kunt ze aan de voorkant van de trap plaatsen, zodat je ze alleen ziet als je naar boven loopt. Dit geeft een luxe uitstraling aan je trap. Spotjes zijn over het algemeen erg sfeervol, vooral als je ze installeert met een dimmer schakelaar. Op deze manier kun je zelf de helderheid aanpassen.

Geef een reactie