Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Tuin

4 handige tips om je tuin zomerklaar te maken

Als je een tuin hebt wil je natuurlijk hier in de zomer lekker lang van kunnen genieten. Zeker nu het mooie zomerweer er aan zit te komen. Daarom geven we je 4 handige tips hoe je jouw tuin zomerklaar kunt maken zonder dat je hier perse groene vingers voor hoeft te hebben. 

Veranda of overkapping? Zorg voor verlichting

Heb je een veranda of overkapping in jouw tuin? Dan is het heerlijk om hier de lange zomeravonden in door te brengen. Gewoon om lekker te ontspannen en een boek te lezen of om met goed gezelschap een spelletje te spelen. Als het wat donkerder wordt is het natuurlijk wel fijn als je goede verlichting hebt in jouw veranda. Je kunt dan bijvoorbeeld veel kaarsjes aansteken, maar ondanks dat dit heel romantisch is, geeft dit vaak niet voldoende licht voor een spelletje bijvoorbeeld. Overkapping verlichting zorgt ervoor dat de veranda ‘s avonds goed verlicht wordt, zodat je tot diep in de avond lekker buiten kunt zitten en hetgeen kunt blijven doen waar je zin in hebt.

Tijd om de planten te snoeien

Vaak denken we bij het snoeien van planten en de heg aan de herfst en winter, maar het heeft ook zo zijn voordelen wanneer je de planten en de heg in de zomer snoeit. Wanneer je de heg en planten in de zomer ontdoet van dorre takken en bloemknoppen krijgt de plant weer de kans om te groeien. Bovendien hoef je de planten die je in de zomer hebt gesnoeid in de winter niet nog een keer te snoeien.

Geen zin om het gras te maaien?

Het kan best een klus zijn om het gras te maaien. Daarom is kunstgras echt een uitkomst! Voor het leggen van kunstgras hoef je niet perse groene vingers te hebben, maar het kost wel tijd en enige handigheid. Kunstgras kun je bijna altijd leggen, behalve wanneer er sprake is van vorst in de grond. Het wordt dan namelijk lastig om de ondergrond egaal te krijgen. Wanneer het heel hard regent is het ook niet ideaal om kunstgras te leggen, omdat het verlijmen of het bezanden van het kunstgras dan belemmerd wordt. De lente is daarom de ideale periode om kunstgras te leggen om zo jouw tuin zomerklaar te maken.

Gezellige plantjes voor meer kleur

Sommige tuinplanten kun je het hele jaar door planten, omdat sommige planten potgekweekt zijn. Echter, het planten in de lente is voor je gevoel toch wat fijner dan wanneer je dit in de winter gaat doen. Het weer is namelijk een stuk aangenamer om een dagje in de tuin te bivakkeren. Als je de tuin helemaal zomerklaar wilt maken mogen gezellige en kleurrijke planten zeker niet ontbreken.

Geef een reactie