Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis, Wonen

Welke sloten passen het beste bij jouw ramen?

Toegangsdeuren van woningen worden tegenwoordig steeds beter beveiligd. Hierdoor wordt het voor een inbreker al veel lastiger om in te breken. Een echte inbreker laat zich hier echter niet door tegenhouden. Wanneer hij niet via de deur binnen kan komen, zoekt hij ongetwijfeld een andere weg. De kans is groot dat een inbreker het vervolgens via jouw raam probeert. Dit is zeker het geval wanneer deze niet voorzien zijn van sloten. Het is dus van belang niet alleen jouw deuren, maar ook jouw ramen te beveiligen. Maar welke sloten passen het beste bij jouw ramen?

Raamboom

Woon jij in een relatief oude woning? Dan is de kans groot dat jouw ramen voorzien zijn van een raamboom. Een redelijk goede manier om jouw ramen te beveiligen. Raambomen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je ze bijvoorbeeld met en zonder extra vergrendeling. Indien jij kiest voor beveiliging met een raamboom, adviseren wij je om deze te combineren met een raamuitzetter. Hierdoor kan een raam nooit in zijn volledigheid geopend worden.

Meerpuntssluiting

Eén van de beste sloten om een raam mee te beveiligen is een meerpuntssluiting. Deze sloten worden ook veel gebruikt in de toegangsdeuren van nieuwbouwhuizen. Het grote voordeel van dit type slot is dat het jouw raam op meerdere plekken afsluit. Dit gebeurt met behulp van de raamboom. Deze raamboom kun je in sommige gevallen zelfs nog vergrendelen met behulp van een sleutel. Voor een inbreker is het haast onmogelijk om een raam met meerpuntssluiting te forceren.

Doe een beroep op een slotenmaker

Weet jij maar niet welke sloten jij moet kiezen om jouw ramen mee te beveiligen? Doe dan gewoon eens een beroep op een slotenmaker. Hij inspecteert jouw ramen eerst en vertelt je vervolgens welke raamsloten in Spijkenisse geschikt zijn. Dit maakt het kiezen van de juiste sloten voor jouw ramen natuurlijk al heel wat makkelijker. Wil jij de kans op een inbraak verkleinen? Sla het advies van
de slotenmaker dan niet in de wind, maar breng de raamsloten zo snel mogelijk aan!

Geef een reactie