Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis

Wanneer snel en wanneer goedkoop internetpakket?

internet router met kabels

Er zijn tientallen internet providers in Nederland. Deze bedrijven verkopen allemaal weer andere internetpakketten. Sommige pakketten zijn erg goed en daarom wat duurder, andere pakketten zijn wat minder snel en/of uitgebreid en daarom wat goedkoper. Voor je een internetpakket gaat afsluiten, is het belangrijk om jezelf een vraag te stellen. Ga je op zoek naar een snel internetpakket of vind je het vooral belangrijk dat jouw internetpakket goedkoop is?

Snel internet

Ben je de hele dag online en gebruik je het internet voor vele verschillende doeleinden, dan is het interessant in een snel internetpakket te investeren. Ben je de hele dag online en gebruik je langzaam internet, dan irriteer je je de gehele dag aan de langzame verbinding die je hebt. Ook is het mogelijk dat je sommige dingen helemaal niet kunt doen met jouw internetpakket, zoals downloaden, omdat je internetverbinding te langzaam is. Als je de hele dag online bent en het internet voor diverse doeleinden gebruikt, kun je beter wat meer investeren in een internetpakket en voor snelle internet gaan.

Goedkoop internet

Gebruik je jouw internetverbinding eigenlijk alleen om mailtjes te versturen en af en toe een website te bezoeken, dan heb je geen razendsnel internet nodig. In dit geval kun je best wat geld besparen door een langzamer en goedkoper internetpakket af te nemen. Met een langzame internetverbinding duurt het misschien een paar seconden langer voor jouw mailtje verzonden is, maar hier heb je eigenlijk helemaal geen last van. En omdat eenvoudige websites gemakkelijk ingeladen kunnen worden door een minder snelle internetverbinding, heb je ook bij het online surfen geen last van jouw goedkopere internetpakket.

 

 

 

Geef een reactie