Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis

Leuke woontrends voor in je huis

De manier hoe je je woning inricht zegt vaak wel wat over je. Het moet uitnodigend en sfeervol aanvoelen. Weet jij niet hoe je je nieuwe huis moet inrichten, of ben je toe aan wat anders. Dan heb ik hier een paar leuke woontrends voor je.

Duurzame materialen

Een echte trend is het gebruik van duurzame materialen. Het gaat niet alleen meer over energiezuinige lampen. Veel producenten kiezen er voor om met gerecyclede materialen te werken of met een andere wijze van hun productie bij te dragen aan het milieu. Er gaat waarschijnlijk ook veel gewerkt worden met bioplastic. Je kan er ook voor kiezen om een keer langs een kringloopwinkel te gaan. Daar zijn vaak mooie spullen verkrijgbaar tegen een lage prijs.

Gelijke vloeren

Als je wat kleiner woont, kun je het beste alle vloeren hetzelfde maken. Je moet dan wel eerst je vloer egaliseren. Dan is de vloer helemaal recht en plat, en kan je makkelijk tegelen, laminaat, parket of tapijt leggen. Zorg ervoor dat de vloer een wat lichtere kleur heeft zodat de ruimte groter wordt. Ook niet te licht dan valt alle viezigheid wel heel snel op.

Natuurlijke elementen

Door middel van kamerplanten krijg je een natuurlijke sfeer in huis. Een kamerplant kan je overal in huis ook wel kwijt. Je kunt ze ophangen of zelfs verwerken in een wand. Zorg er wel voor dat je niet je hele huis vol met planten zet, want dan is er amper ruimte voor andere decoraties.

Hout komt veel terug in huis. Tafels, kasten en stoelen het kan allemaal van hout gemaakt worden. Hout heeft een neutrale kleur, dus matcht het bijna met alle kleuren. Dan hoef je ook weinig rekening te houden met andere meubelstukken. Wat ik persoonlijk heel mooi vind is een wand van hout, bijvoorbeeld in je slaapkamer. Het is niet nodig om zelf een houten muur te bouwen, er kan gekozen voor behang met een houtlook, plakhout of wandpanelen.

Open haard in je huis

Een open haard in de woonkamer zorgt meteen voor heel veel sfeer, en je kan om de haard ook dingen aanpassen. Maak een knusse zitplek om de haard heen, zodat je een plek hebt waar je tot rust kan komen met de vlammen van het vuur.

Glas in huis

Glas is een leuke toevoeging in je huis, niet alleen de ramen. Als je sommige wanden en deuren van glas maakt komt er veel licht je huis naar binnen. Bijvoorbeeld: een schuifdeur van glas. Dan hoef je ook minder gebruik te maken van lampen.

Geef een reactie