Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis, Verhuizen, Wonen

Je brievenbusplaat zegt wat over jezelf

brievenbusplaat

Black mailbox on wall

Tegenwoordig zijn brievenbusplaten er in alle soorten en maten. Er zijn zoveel verschillende ontwerpen die hedendaags bij elk soort huis te vinden zijn. Brievenbusplaten voor klassieke huizen spannen de kroon als het gaat om extravagant, luxe en stijl.

Diversiteit
Of je nou van staal, hout, steen, plastic of glad houdt er is keuze zat. Ook qua kleuren is er een hoop variatie, denk hierbij aan goud, zilver, zwart of gewoon doorzichtig. Om nog maar te zwijgen of het aantal houtkleur soorten. Brievenbusplaten bij klassieke huizen hebben hierin de meeste diversiteit. Een klassiek huis met een klassieke uitstraling en inrichting heeft natuurlijk ook een brievenbusplaat in klassieke stijl.

Het zeg wat over wie je bent
Sommige mensen zullen zeggen dat een brievenbusplaat van Weijntjes bij een klassiek huis iets zegt over de bewoner. Een brievenbusplaat bij de doorsnee huizen zijn veelal hetzelfde en vrij eentonig. Bij een klassiek huis heeft het vaak een wat luxere of aparte uitstraling.

Een gouden brievenbusplaat straalt wat meer luxe uit, terwijl een glazen meer stijl uitstraalt en een gevoel van creativiteit met zich mee brengt. Het nadeel hieraan is echter dat voorbijgangers je post ook zien. Houten varianten zijn we wat minder als brievenbusplaten bij klassieke huizen. Dit komt vooral omdat het meer onderhoud nodig heeft en op ten duur kan gaan rotten, schimmelen of schilferen indien het ook nog is in een bepaald kleurtje geverfd is.

Een stenen uitvoering blijft in mijn opinie de meest geschikte. Het is robuust, gaat lang mee en straalt kracht uit en is goed te combineren in bij zowel oudere klassieke huizen als de wat nieuwe klassieke huizen als brievenbusplaat.

Tot slot
Natuurlijk kiest niet iedereen zelf zijn eigen brievenbusplaat. Dit komt doordat een nieuwe eigenaar van een huis vaak de brievenbus inclusief plaat laat staan, vooral als het niet aan het huis vastzit, maar vooraan bij de oprit richting het huis.

Uiteindelijk maakt een brievenbus toch deel uit van je huis en is het nog als de rest van het huis leuk om het naar je eigen smaak in the richten en te bewerken. Vanwege de grote variatie in materialen zoals eerder benoemd, kun je er in combinatie met een leuk naambordje en huisnummerbordje een mooi geheel van maken waardoor je brievenbusplaat goed tot ze recht komt in het totale plaatje van het aanzicht van je klassieke huis.

Overweeg goed wat het beste bij je past, een brievenbusplaat zegt meer dan je denkt.

Geef een reactie