Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis, Wonen

In een opgeruimd huis zoekt niemand naar rommel

Als je mijn oma mag geloven is het zo dat wanneer je een opgeruimd huis hebt, er niemand is die zoekt naar rommel. Staat er echter nog afwas op het aanrecht, zullen mensen ook meteen zien dat er al twee dagen niet gestofzuigd is en dat de ramen eigenlijk ook gelapt hadden moeten worden. Dat er ook niet gestofzuigd is in dat opgeruimde huis, valt niet zo op, of is gewoon achterstallig onderhoud. Iets waar je niet meer aan toegekomen was voordat er mensen over de vloer kwamen.

Grootmoeder stechelde ook

Mijn oma zette als ze aan het opruimen was ook altijd een potje groene zeep geopend op de verwarming. Op die manier rook het hele huis altijd lekker schoon. Dan had niemand door dat ze gewoon een luie huisvrouw was, die eigenlijk niet van schoonmaken hield. Want het was altijd zo netjes opgeruimd, ze was vast niet toegekomen aan stofzuigen of de ramen lappen.

Hoewel we tegenwoordig niet zo vaak meer werken met groene zeep, kan je er natuurlijk wel voor kiezen om een potje op de verwarming te zetten. Je moet er dan wel op letten dat je de verwarming niet te hoog zet, want de plastic potjes van tegenwoordig kunnen voor een heleboel meer schoonmaakwerk zorgen. Eerlijk is eerlijk, het is eenvoudiger om de verwarming gewoon af te nemen met een doekje dan wanneer je een pot groene zeep half gesmolten tussen de elementen hebt zitten.

Geurkaarsen werken natuurlijk ook prima

Wanneer je geen risico wilt lopen, kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een geurkaars. Bij maakjeeigensfeer.nl hebben ze heel veel keuze zodat je niet alleen ervoor kan zorgen dat je huis heerlijk ruikt. Maar dat je huis ook precies zo ruikt als dat jij wenst! Want hoewel het maar zo voor kan komen dat je geen zin of geen tijd hebt om te stofzuigen, is er altijd wel tijd om even snel die kaars aan te steken, zodat je kunt genieten van de geur naar je keuze. Ook heerlijk om bij te ontspannen zonder visite overigens, want het is echt niet zo dat je enkel een kaars aansteekt wanneer er visite onderweg is. Want hoewel groene zeep heerlijk ruikt, is het wel een schoonmaakgeurtje dus wellicht is een kaars of set geurstokjes wel een prettiger idee, met minder penetrante lucht.

Iets wat ook altijd bijzonder goed helpt, wanneer je je keuken net netjes opgeruimd hebt en alles weer in de kasten hebt staan, is eten bestellen. Met de thuisbezorgd korting kan je dit ook nog met leuke kortingen doen! Je kunt de pannen in de kast laten staan, en hoeft enkel de borden en het bestek naderhand weer opnieuw af te wassen.

Geef een reactie