Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis

Huishoudtrap kopen

Een huishoudtrap kopen doe je niet vaak. We kunnen het ons voorstellen dat je daarom vragen hebt over welke huishoudtrap het meest geschikt is voor jou. Daarom helpen we je graag op weg. In dit blog leggen we uit welke huishoudtrappen je kunt kopen.

De enkele huishoudtrap

Een enkele huishoudtrap is een trap die treden heeft aan 1 zijde. Dus aan een enkele zijde. Vandaar de naam. Het voordeel van deze trappen is dat ze lekker licht zijn. Wat er weer voor zorgt dat ze makkelijk te verplaatsten zijn. Deze trappen zijn verkrijgbaar van 3 treden tot 12 treden. De optrede (de afstand tussen de treden) is 20 centimeter. Dat betekent dat je met iedere stap omhoog 20 centimeter omhooggaat. De enkele huishoudtrap is zowel in hout als aluminium verkrijgbaar.

Dubbele huishoudtrap

Dan is er de dubbele huishoudtrap. Deze trappen hebben treden aan beide zijden. Ze zijn wel wat zwaarder dan de enkele variant. Maar het voordeel is dat je ze vaker op 1 plaats kunt laten staan. Omdat ze treden hebben aan allebei de zijden beklim je ze van twee kanten. Daardoor bewerk je een groter oppervlak zonder de trap te verplaatsen. Ook deze trap is verkrijgbaar in 3 treden tot 12 treden met dezelfde optrede (20 centimeter). Let er wel op dat deze trappen iets meer ruimte in beslag nemen dan de enkele huishoudtrap. Door de treden aan beide zijden is deze ingeklapt wat dikker.

Een plateautrap

Een plateautrap heeft aan de bovenzijde van de trap doorlopende zijkanten. Daardoor kan je op de bovenste trede gaan staan. Deze trap brengt je dus net even iets hoger dan de enkele – en dubbele werktrap. Ze zijn in een aluminium – en houten variant verkrijgbaar. Met 3 treden tot en met 12 treden hebben ze net zoveel treden. Maar door de doorlopende zijkanten kun je er dus hoger mee komen. Ook voor deze trap geldt dat ze iets meer ruimte in beslag nemen wanneer je ze opbergt. Dat komt door de bovenkant waar we je over vertelden. Houdt daar dus rekening mee.

Huishoudtrap kopen bij Van Eldik Ladders

Ook een huishoudtrap koop je bij Van Eldik Ladders. Deze trappen staan op voorraad in het magazijn. Dat geldt voor zowel de houten – en aluminium variant. Daardoor ben je snel geholpen waardoor je snel begint aan je klus. Heb je vragen over het gebruik van de trappen of twijfel je welke trap het meest geschikt is voor jou? Bel dan even met Van Eldik Ladders. Ze helpen je graag op weg.

Geef een reactie