Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis, Wonen

Hoe kies je een nieuwe Remeha cv-ketel?

Het is niet iets waar je snel aan denkt: het kiezen van een nieuwe cv ketel. De kans is zelfs heel groot dat je hier pas aan denkt wanneer de oude ketel het niet meer doet en je per direct een nieuwe kunt gebruiken. 

Productwijzer 

Wanneer je een nieuwe cv-ketel gaat kopen is het altijd erg handig om een productwijzer als hulpmiddel te gebruiken. Een productwijzer kan je helpen om advies te geven dat perfect is afgestemd op jouw woonsituatie en jouw behoeften. Op de website van Remeha kun je makkelijk de productwijzer doen om te kijken wat de verschillen zijn tussen de Remeha Tzerra Ace, Remeha Calenta Ace en de Remeha Avanta

Zoek een geschikte installateur

Als de knoop eenmaal is doorgehakt welke nieuwe cv ketel het wordt dient deze nog geïnstalleerd te worden. Het beste is om hiervoor een expert in te huren die veel ervaring heeft met het installeren van ketels. Een erkende installateur zoals Feenstra help jou graag met het in kaart brengen van jouw behoeften. Tijdens de installatie zal Feenstra alles goed instellen zodat je hierna zelf nergens meer naar hoeft om te kijken. Ideaal toch? Ook wanneer je nog vragen hebt over de ketel kun je deze op dat moment stellen. De installateurs weten alles te vertellen over de ketels.  

Lees de reviews van anderen 

Daarnaast is het altijd een goed idee om te lezen wat andere vinden van de cv ketel die je op het oog hebt. Dit kan bijvoorbeeld op websites zoals Kieskeurig. Ook de Consumentenbond is regelmatig bezig met het testen van verschillende cv ketels. Op de website kun je lange en gedetailleerde verslagen lezen. Denk er hierbij wel aan dat je voor deze website een login nodig hebt om deze verslagen te kunnen lezen. 

Een cv ketel heeft ook onderhoud nodig 

Als je je cv ketel goed onderhoudt is de kans groot dat hij veel langer meegaat en minder storingen krijgt. Daarnaast is er nog een grote plus. De gasrekening zal hierdoor lager uitvallen. Er zijn een aantal zaken die je zelf thuis kunt doen zoals het ontluchten van het systeem en het zorgen voor voldoende waterdruk. Echter is het altijd verstandig om ook het onderhoud door een professional te laten uitvoeren zodat je zeker weet dat alles in orde is. Bij erkende installateurs zoals Feenstra is het mogelijk om een onderhoudsabonnement aan te schaffen. Zo is er iedere 2 jaar een onderhoudsbeurt om te checken of alles optimaal en veilig is.

Geef een reactie