Blog over interieur, decoratie en wonen

Thuis

Hoe het bouwen van je eigen zonnepanelen energiefabriek in z’n werk gaat

Hoe het bouwen van je eigen zonnepanelen energiefabriek in z’n werk gaat

 

Het opwekken van eigen energie is helemaal van deze tijd. Logisch. Jij weet namelijk zeker dat je schone stroom opwekt. Daarnaast zorgt zo’n eigen energiefabriekje op je dak er ook voor dat je fors gaat besparen op je energierekening. Win win dus. Wat zijn nu precies de voordelen van zonnestroom? Hoe werken ze? En hoe zorg je ervoor dat ook jouw dak omgetoverd wordt tot een energiefabriek? Een zonne-expert van Sungevity legt uit.

 

Voordelen zonnestroom

Het werd al kort genoemd in de intro: met zonnepanelen bespaar je fors op je energierekening. In de meest ideale situatie wek je namelijk net zoveel energie op als dat je verbruikt. En dat kan je één op één tegen elkaar wegstrepen. Uiteraard, zonnepanelen vergen een investering. Met de huidige techniek en kosten heb je deze investering er vaak in 6-7 jaar uit. Een kwalitatief zonnesysteem gaat al snel meer dan 25 jaar mee. Dat betekent dus nog ca. 19 jaar gratis energie. Zonnepanelen zijn daarmee één van de beste investeringen van het moment. Zelfs met een hoger rendement dan op de bank. Het allermooiste? Je bespaart niet alleen financieel, je spaart ook het milieu. Met zonnepanelen wek je namelijk zelf schone zonnestroom op en ben je niet langer afhankelijk van energiemaatschappijen.


Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Zo simpel? Bijna! Zonnepanelen vangen het licht op. Niet alleen direct zonlicht, ook indirect licht. Daarom werken zonnepanelen ook op een bewolkte dag. Het licht wordt in de zonnepanelen omgezet in gelijkstroom. Via een omvormer, welke vaak in huis wordt geplaatst, wordt dit gelijkstroom omgezet in wisselstroom. Dit is de energie die via je meterkast naar je apparaten gaat.

 

Hoe krijg ik een zonnepanelen energiefabriekje op mijn eigen dak?

Zelf overstappen op zonnestroom? Zo gedaan! Vraag bij een professionele partij, die in het bezit is van de juiste keurmerken en garanties, een vrijblijvend advies aan. In dit advies wordt precies aangegeven of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel zonnepanelen passen, wat jouw jaarlijkse besparing is en hoe lang het duurt voor jij je investering hebt terugverdiend. Ga je over tot aankoop? Dan worden de zonnepanelen vaak al in één dag op jouw dak geïnstalleerd. Na deze installatie wek je direct schone zonnestroom op! Wil je zeker weten of jij gaat besparen wat je beloofd wordt? Sommige zonnepanelen bedrijven geven hierover een opbrengstgarantie af. Altijd goed om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken of uit te zoeken wat precies wordt bedoeld met deze opbrengstgarantie.

 

Weten of jij jouw woning geschikt is voor zonnepanelen? Ga naar de website van Sungevity zonnepanelen voor meer informatie.  

 

Geef een reactie