Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

Zomerdekbed kopen

Zoals we allemaal weten, hebben we echt voldoende nachtrust nodig. Hiervoor is het wel belangrijk dat we lekker kunnen slapen op ons bed. Het eerste wat dan belangrijk is, is dat we een goed matras hebben en een rustige kamer hebben. Anders kan het ervoor zorgen dat iemand niet voldoende tot rust kan komen. Daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat we een goed dekbed hebben. Ook een dekbed kan veel betekenen voor de rust die we ’s nachts krijgen. Daarom hebben we dus ook verschillende dekbedden. Een hiervan is bijvoorbeeld het zomerdekbed. In deze tekst gaan we dan ook kijken wat een zomerdekbed precies is en wat de voordelen zijn aan het kopen van een zomerdekbed.

Wat is een zomerdekbed?

Een zomerdekbed is, zoals de naam al doet vermoeden, een dekbed wat speciaal is bedoeld voor de zomer. Dekbedden worden namelijk onderverdeeld in verschillende klassen. Dit noemen we een warmteklasse. Deze kan variëren tussen de 1 en de 4. Een dekbed met warmteklasse 1 is een ontzettend warm dekbed. Dit dekbed is in dat opzicht vaak veel dikker en daarnaast houdt het de warmte veel beter vast. Hoe hoger het getal, hoe minder warm het dekbed is. Een dekbed met getal 4 is dus veel minder warm en laat daarnaast veel minder warmte vast. Ook is het dekbed veel dunner. Zomerdekbedden kunnen daarnaast ook nog eens gemaakt worden van verschillende materialen. Je kunt hierbij denken aan een dekbed gemaakt van katoen, maar ook dons. Ondanks dat dons in de meeste gevallen vaak warmer is dan andere dekbedden, kan er gevarieerd worden qua hoeveelheid en dichtheid van het dons. Hierdoor maak je dus een veel minder warm dekbed die alsnog gewoon van dons gemaakt wordt.

Zomerdekbed gemaakt van synthetische materialen

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een dekbed te kopen gemaakt van synthetische materialen. synthetisch houdt in dat het een kunstmatige stof is. Dit is dus niet een dekbed gemaakt van dons, maar bijvoorbeeld van polyester. Het voordeel aan een zomerdekbed gemaakt van synthetische materialen is dat deze veel beter schoon te maken is. Deze dekbedden kunnen namelijk gewoon gewassen worden waarbij dekbedden gemaakt van dons dit veel moeilijker maken. Dit maakt ook dat een dekbed gemaakt van synthetische materialen veel beter geschikt is voor mensen met allergieën. Huisstofmijt is namelijk veel minder snel geneigd om op een synthetisch dekbed te gaan. Mochten ze dit alsnog doen dan kan het dekbed gewoon gewassen worden op een warme temperatuur. Dekbedden gemaakt van dons hebben dit voordeel helaas niet. Welke keuze je dan ook mag maken, zorg er voor dat het het juiste dekbed voor jou is zodat je een goede nachtrust krijgt.

Geef een reactie