Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

WINTERSE LOOK VOOR DE SLAAPKAMER

De winter staat voor de deur en dat betekent dat de ijskoude nachten er snel aan komen! Natuurlijk hebben we een heerlijk bed waarin we ons warm kunnen houden, maar wat dacht je van een knusse, warme slaapkamer? Door jouw slaapkamer een winterse look te geven, ben je helemaal klaar voor de ijskoude nachten! Hoe je een winterse look in de slaapkamer creëert, dat lees je hier.

Veel dekens

Wat is er lekkerder dan onder een dikke deken kruipen als het buiten heel koud is? Haal jouw winterdekbed snel uit de kast en ga op zoek naar een warm dekbedovertrek. Bijvoorbeeld een zacht en warm flanellen dekbedovertrek. Hiernaast kun je jouw bed nóg warmer maken met een wollen plaid of dikke sprei eroverheen. Staat ook nog eens superleuk. Maar pas op: opstaan wordt moeilijker!

Warme voeten

Je kent het vast wel: heb je eindelijk alle moed verzameld om uit bed te gaan, stap je met je blote voeten op een ijskoude vloer. Brrrr! Dat maakt het opstaan niet echt makkelijker. Ga daarom op zoek naar een warm vloerkleed die je naast of gedeeltelijk onder je bed kunt leggen. Zo stap je iedere morgen op een heerlijk warm kleed, in plaats van op dat ijskoude laminaat.

Gordijnen

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel in de slaapkamer. In de zomer houden ze veel licht tegen zodat je niet om 5.00 uur wakker wordt, maar in de winter hebben ze ook een belangrijke functie. Namelijk: jouw kamer zo warm mogelijk houden. De verduisterende gordijnen van Veneta.com isoleren het beste. Met een dikke stof houden ze veel kou buiten. Ook verduisterende rolgordijnen zijn erg geschikt om de kou buiten te houden en het blijft lekker donker in de kamer.

Warme verlichting

Jouw slaapkamer is pas echt klaar voor de winter met warme verlichting. Zet die grote lamp eens uit en vervang deze door sfeervolle kleine lampjes. Een lichtsnoer boven bed kan bijvoorbeeld voor een hele knusse sfeer zorgen! Voor een maximale winterse look in jouw slaapkamer, maak je de kamer af met veel grote kaarsen. Warmer kan bijna niet!

Kleurtje op de muur

Als je tijd en zin hebt kun je een muur verven om de slaapkamer nog warmer te maken. Kies bijvoorbeeld voor donkerblauw of donkergroen. Of wat dacht je van verschillende warme kleuren op de muur? E krijgt dan meteen een warm en winters sfeertje!

Geef een reactie