Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

Wat is een goed matras?

een goed matras

een goed matras

Ben je toe aan een nieuw matras? En vraag je jezelf af wat is een goed matras? Allereerst kunnen we je alvast zeggen dat een goed matras voor iedereen anders is. Net zoals ieder mens uniek is, is de manier van slapen dat ook. Naast slaaphouding, spelen factoren als lichaamsbouw, lichaamsgewicht en de mate van transpireren een belangrijke rol. Tot slot is het nog belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën en of rugklachten. Op basis van deze factoren kun je bepalen welke matras het beste bij jou past!

Wat is jouw slaaphouding?

Bij de zoektocht naar een nieuw matras is het belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding. Het is van groot belang dat je matras de juiste ondersteuning biedt. Voor een zijslaper is het beter om een matras te kiezen waarin je heupen en schouders voldoende kunnen wegzakken. Daarbij moet je ruggengraat in een rechte lijn blijven. Slaap je liever op je rug? Dan is het van belang dat je ruggengraat de s-vorm kan aannemen in het matras. Je ruggenwervel moet in natuurlijke vorm blijven en daarom mag je matras niet te hard of te zacht zijn. Tot slot is voor een buikslaper het beste om op een hard matras te slapen. 

Ventilerend matras

Iedere nacht verlies je ongeveer 300 tot 600 ml vocht. Dit vocht trekt weg in je matras. Een goed matras zorgt ervoor dat je lichaam voldoende warmte vasthoudt en dat het niet gaat zweten. Als er teveel warmte ontsnapt in de nacht, dan zul je wakker worden doordat je het koud krijgt. Wist je dat ons lichaam ongeveer 300 tot 600 ml vocht verliest per nacht. Daarom is een goed ventilerend matras van groot belang.

Lichaamsgewicht, grootte en bouw

Het is belangrijk dat je matras de juiste ondersteuning biedt die past bij jouw lichaam. Daarom is het verstandig om rekening te houden met je gewicht, lengte en lichaamsbouw. Je lichaamsgewicht moet zich goed kunnen verdelen over het matras. Bij mensen die langer zijn dan gemiddeld wordt het gewicht al meer verdeeld, dan bij kleinere mensen met hetzelfde gewicht. Wanneer we uitgaan van hetzelfde gewicht, dan hebben langere mensen over het algemeen een zachter matras dan de kortere mensen.

Matras op maat

Wil je zeker weten dat je het juiste matras aanschaft? Dan kun je het beste kiezen voor een matras op maat van het merk Perzona. Er wordt met een speciale MyScan een 3D-meting van je lichaam gemaakt. In deze meting wordt rekening gehouden met je gewicht, lengte en eventuele lichamelijke klachten. Op basis van de 3D-meting wordt jouw matras op maat gemaakt.

Geef een reactie