Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

Muggen vermijden doe je zo

Vind jij muggen ook zo irritant, en word je er ook zo vaak door geprikt vanaf het begin van het voorjaar tot diep in de herfst? Lang niet iedereen heeft evenveel last van muggen, maar wanneer je er wel last van hebt is het een goed idee om hier iets aan te doen! We vertellen je dan ook graag wat dat zou kunnen zijn, dus lees snel door.

Klamboe

Wanneer je vooral ’s nachts veel last hebt van muggen, is een klamboe de perfecte oplossing. Deze hang je rondom je bed, waardoor de vliegende terroristjes niet meer bij je kunnen komen om in je huid te prikken. Investeer je in een klamboe van goede kwaliteit, zoals die van Bambulah, dan kun je er op rekenen dat deze lang meegaat en je de komende jaren niet meer wakker gaat worden met jeukende bultjes. Bij goedkope klamboes loop je namelijk toch vaak het risico dat er een beestje in terecht komt, waardoor je er natuurlijk meteen niets meer aan hebt!

Knoflook

Muggen en vele andere insecten vinden de geur van knoflook niet zo prettig. Wanneer je zelf veel knoflook eet, gaat jouw huid die geur afgeven. Je kunt hiervoor elke dag een paar tenen knoflook door je diner stoppen, maar er zijn ook speciale pillen waarmee je hetzelfde effect bereikt. Volkomen veilig en verrassend effectief! Je moet dan alleen niet vergeten om je pil in te nemen, anders werkt het natuurlijk niet, maar dit is een gemakkelijk offer om te maken natuurlijk. 

Beschermende kleding

Ga je op wandeltocht of bezoek je een land waar veel muggen zijn, bijvoorbeeld in tropische gebieden? Dan is het een goed idee om beschermende kleding te dragen. Zorg dat deze kleding losjes zit en je armen en benen bedekt. Te strak zittende kleding is niet effectief, omdat de mug daar gewoon doorheen kan prikken. 

Lotion of spray

Uiteraard kun je jezelf ook extra onaantrekkelijk maken voor muggen door je in te smeren of te bespuiten met lotion of spray. Let er daarbij wel op dat het product dat je kiest sterk genoeg is en daadwerkelijk helpt, anders is het zonde van je geld. Dit kun je in de meeste gevallen zien aan het percentage Deet dat er in de lotion of spray zit. Deet is de werkzame stof die bewezen effectief is tegen insecten, waaronder muggen, zodat je er voortaan veel minder last van hebt!

Geef een reactie