Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

Leuke tips voor een gezellige slaapkamer

gezellige slaapkamer

Voor velen zal de slaapkamer de favoriete ruimte van de woning zijn. Je spendeert er nou eenmaal zo’n 40% van je leven, en dan verdient het toch wel een finishing touch. Bij een slaapkamer is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen een gezellig en mooie omgeving, maar ook een die rustig en overzichtelijk is. Hieronder in ieder geval een aantal tips waar je aan kunt denken.

Maak je kamer donkerder

Lichte en witte objecten worden vaak met schoonheid en rust geassocieerd. Perfect voor een slaapkamer, toch? Ja en nee, want ons lichaam is juist gemaakt om bij het donker pas slaperig te worden, terwijl het bij licht juist wakker wilt blijven. Een wat donkere slaapkamer is al snel gezellig omdat het knusser en warmer aan zal voelen. Ook helpt het om tot rust te komen.

Varieer met de texturen

Verschillende materialen hebben verschillende texturen. Sommigen zijn wat ruwer, de andere zachter. Voor het optimale effect wissel je wat af tussen hoe je de slaapkamer hiermee inricht. Zo blijft het voor het oog rustig, maar geeft het toch een dynamisch effect aan de ruimte.

Doe iets met het plafond

De slaapkamer is de ruimte waar we waarschijnlijk het vaakst naar het plafond aan het kijken zijn. Doe er dan wat mee! Maak het een gezellig tafereel, maar zoals gewoonlijk zorg dat het niet té druk word. Verf het bijvoorbeeld in een rustige donkere kleur in plaats van het steriele wit, of hang een plant aan een haakje zodat je onder de bladeren in slaap dommelt.

Leg iets op de vloer

Een koude vloer onder je voeten wanneer je ’s ochtends uit je warme bed komt is natuurlijk een ware afknapper. Zorg daarvoor voor een vloerkleed of tapijt. Deze verhoogt je comfort aanzienlijk, vooral in de koudere maanden. Deze geeft ook een dempend effect aan de ruimte. Geluid galmt wat minder en ook ogen de vormen van de kamer hierdoor zachter.

Nog niet uitgelezen? Kijk hier voor meer handige woontips

Geef een reactie