Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

Hoe te beslissen of een hoogslaper bij jou past

Hoogslapers besparen veel ruimte, maar ze zijn niet voor elk kind geschikt. Hier zijn een paar belangrijke dingen waarmee je rekening mee moet houden, voordat je een hoogslaper voor jouw kind koopt:

#1 Leeftijd en volwassenheid

We kunnen het belang van leeftijd niet genoeg benadrukken. Het is niet veilig voor een kind onder de 6 jaar om een hoogslaper te hebben. Volwassenheid is ook van cruciaal belang – niet alle kinderen ouder dan 6 jaar zijn klaar om veilig een hoogslaper te gebruiken. Jouw kind moet kunnen begrijpen dat de bovenkant van een stapelbed of zolder alleen bedoeld is om te slapen en te lezen. We hebben jarenlange ervaring met het bepalen of kinderen volwassen genoeg zijn om veilig te zijn, en geven ons het inzicht om jou te helpen met een beslissing te nemen en dienovereenkomstig te plannen.

#2 De plafondhoogte

Zorg ervoor dat je meet hoe hoog jouw plafonds zijn , voordat je stapelbedden of hoogslapers overweegt. Het is essentieel om wat ruimte te hebben tussen de bovenkant van het matras en jouw plafond, wat betekent dat jouw plafond ongeveer 100 centimeter hoog moet zijn, vier centimeter meer dan een traditioneel plafond.  Overweeg voor lagere plafonds een lagere hoogslaper. Als de plafonds minder hoog zijn, is het bij sommige hoogslapers mogelijk om de hoogte aan te passen. Maar de exacte specificaties van die aanpassing zijn ook afhankelijk van de lengte van jouw kind.

#3 Gebruik behoeften

De ruimte onder een hoogslaper kan het beste worden benut door een bureau. Zo maak je gebruik van de ruimte en soms maakt het dan ook nog een leuker om achter je bureau te zitten. Als jouw  kind al een bureau heeft of er een wil die groter is dan het bureau die onder de hoogslaper staat. Dan kan je altijd nog een hoogslaper met een kast kopen of zet een bank onder het bed. Opslag onder een hoogslaper is geweldig voor veelgebruikte items, omdat het gemakkelijk toegankelijk is voor kinderen van elementaire leeftijd.

Geef een reactie