Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Slaapkamer

Hoe creëer jij een perfecte slaapkamer voor prettige nachten?

Wil jij stralen in het leven en elke dag uitgerust & goed gehumeurd op staan? Dan is het een goede idee om van jouw slaapkamer een oase van rust te maken. Met relatief kleine veranderingen kun je een heel andere sfeer creëeren in jouw slaapkamer. Een prettige nachtrust is namelijk van groot belang in je bestaan. Je leeft langer, gelukkig en presteert beter overdag. Dat zijn nog maar enkele voorbeelden van de voordelen van een goede nachtrust. Met onderstaande tips maak jij van jouw slaapkamer dé perfecte ruimte om heerlijke nachten in te beleven. En buiten dat, het is natuurlijk ook leuk om je kamer tegelijk op te pimpen naar jouw persoonlijke smaak!

Fleur je slaapkamerinterieur naar jouw persoonlijke smaak

Met leuke & betaalbare accessoires kun je je slaapkamer eenvoudig een boost geven. Denk bijvoorbeeld aan een poef, een lampje, kaarsen of een plaid in hetzelfde hippe kleurtje. Kleuren die dit jaar hot zijn; petrol, oker, taupe en olijfgroen. Uiteraard doen klassieke kleuren als marineblauw en wit het ook altijd goed. Tijdloos & chic. Slaapkamers in natuurlijke tinten geven jouw slaapkamer een extra rustige uitstraling. Verschillende items in dezelfde kleurtint zorgen voor een mooi geheel. Ook een behangstrook in bijpassend dessin zal prachtig staan.

Zorg dat er een zachte heren- of damesbadjas voor je klaarhangt

Als jij jouw slaapvertrek wilt omtoveren tot ultiem slaapvertrek waar je heerlijk kunt relaxen en wegdromen, vergeet dan de badjas niet. Ontwaken is helaas ook een dagelijks terug kerend ritueel. Als je je wekker hoort afgaan heb je waarschijnlijk niet zo’n zin om uit je warme bed te stappen. Als je op de kapstok een zachte badjas heren en/of badjas dames hebt klaarhangen, is dat heerlijk om je in te omhullen. Zo kun je rustig wakker worden en begint je dag een stuk prettiger. Shop deze online (bijv. bij badjas.nl) in bijpassende kleur van je slaapkamerinterieur.

Zorg voor frisse lucht

Je slaapt lekkerder in een frisse slaapkamer. Zorg dat je overdag je slaapkamer goed lucht door een raam open te zetten. Ook kun je in de nacht je kamer op een kiertje laten. Je ligt immers onder je warme dekbedje.

Verschoon je bed regelmatig

In de nacht kun je nog wel eens transpireren en deze bacterien blijven nu eenmaal in je beddengoed hangen. Voor je huid en je gezondheid raden we je aan om zeker één keer per week je bed te verschonen. Lekker toch? Na een lange werkdag onder je schone beddengoed. Gebruik een heerlijke wasverzachter voor een heerlijke geur in je nieuwe slaapkamer!

Geef een reactie