Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Slaapkamer

De leukste kinderkamer voor zowel een jongen als een meisje

Ben jij zwanger en opzoek naar leuke inspiratie voor de babykamer? Of ga je binnenkort iemand helpen met de babykamer die bijna papa of mama wordt? De babykamer is heel speciaal. Hier zal je als aanstaande ouder veel tijd gaan doorbrengen met je pasgeboren kindje. Als je het geslacht van de baby nog niet weet, wil je de kamer genderneutraal maken. Je kan ervoor kiezen om de basis wit te houden en te spelen met gekleurde accessoires. Dit is alleen een beetje saai. Er zijn een aantal thema’s die zowel leuk zijn voor een jongen als een meisje. Wij hebben hieronder een heel leuk idee voor jou.

Het is leuk om in de babykamer een thema te hebben. Bij een meisje zou je bijvoorbeeld prinsessen kiezen en bij jongens iets stoers. Maar als je het geslacht nog niet weet is het een goed idee om het thema neutraal te houden. Een thema wat voor zowel een jongen als een meisje leuk is, is een thema waar de natuur centraal staat. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan wolken, zon, de regenboog, bergen, zee etc. Het is heel cool om op de muur een grote wandschildering te maken. Maak bijvoorbeeld grote bergen op de muur door grote driehoeken te schilderen. Of maak een wandschildering met grote wolken en de zon. Maak de wandschilderingen in neutrale kleuren, bijvoorbeeld oranje of mosterdgeel. Deze kleuren zijn vrij neutraal voor zowel jongens als meisjes.

Combineer het thema natuur met grijze en witte meubels. Ga voor accessoires voor natuurlijke materialen zoals riet of hout. Speelgoed wat hier heel goed op aansluit is Grimm’s speelgoed. Het Grimm’s houten speelgoed assortiment start veelal met de Grimms regenboog met regenboogkleuren of pastelkleuren. De Grimm’s regenboog is de klassieker van Grimm’s. Naast dat je leuk speelgoed hebt voor je kindje, is het ook meteen een mooie eyecatcher in de kinderkamer. De Grimm’s regenboog is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Geef een reactie