Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

De industriële look in de slaapkamer

Het interieur van de slaapkamer wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Waar je eerst misschien dacht ‘ach hier slaap ik alleen maar’, wil je er nu ook mooi plaatje van maken. Een rustgevend interieur is ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust. Dus je kiest natuurlijk niet voor felle kleuren en veel tierelantijnen. 

Grote kans dat je niet denkt aan de industriële stijl denkt bij een slaapkamer. Toch kan deze woonstijl veel rust geven aan een interieur. `Dit komt door het gebruik van de kleuren, maar ook de materialen. Hoe je dit toepast in de slaapkamer? Wij vertellen je graag hoe. 

Unieke items 

De industriële woonstijl bevat vaak veel unieke items. Denk aan een grof geweven vloerkleed. Je denkt misschien een vloerkleed in de slaapkamer? Ja, plaats een groot vloerkleed bij het bed of onder het bed. Dit betekent niet alleen altijd warme voeten wanneer je het bed uitstapt, maar veel warmte in de ruimte. 

Verder kun je de ruimte aankleden met vintage items zoals een mooie kandelaar van metaal of leren kussens. Werk vooral met de aardetinten hierin. Zo houd je de kleuren in de ruimte rustig, maar haal je wel de hele sfeer de kamer in. 

Metalen accenten 

Een industriële woonstijl zonder metalen kan niet. Tegenwoordig heb je prachtige bedden met metalen elementen. Denk aan stalen poten onder het bed of een hoofdbord dat is afgewerkt met deze elementen. Deze industriële bedden vind je veel soorten, zoals bedden met hout en staal, maar ook stoffen boxsprings met stalen poten.

Uiteraard kun je deze stalen accenten ook laten terugkomen in de kledingkast, een nachtkastje of wat dacht je van een industriële lamp.  Genoeg mogelijkheden om bij elk meubel op een subtiele manier dit stoere materiaal terug te laten komen in de slaapkamer. Natuurlijk niet in overdaad, maar op een subtiele manier zodat rust behouden blijft. 

Leer 

Leer is misschien niet je eerste keuze voor een sierkussen in de slaapkamer. Toch geeft de industriële woontrend genoeg mogelijkheden om leer terug te laten komen. Denk aan leren plankdragers of een stoere stoel van leer. Je kunt hiermee alle kanten op. Kies voor schoon en nieuw leer of juist vintage met gebruikt leer. 

Combineer stoere materialen met rust

De sleutel tot het perfecte industriële interieur is het combineren van stoere materialen zoals staal en leer met rust. Kies dus voor een rustige basis. Zorg dat je vloer en muren een rustige basis vormen. Neem witte muren of gebruik de betonlook voor de muren of vloer. Dit geeft een basis die rust uitstraalt. 

Door te combineren met materialen en tinten creëer je juist rust. Zo maak je van je slaapkamer een oase van rust. 

Geef een reactie