Blog over interieur, decoratie en wonen

Slaapkamer

5 tips om een knusse slaapkamer te maken

Er is niets lekkerder dan er tussenuit gaan en je terug trekken in je eigen, knusse slaapkamer. Deze plek kan echt profiteren van warmte en zachtheid. Dit gevoel kan je eigenlijk makkelijk creëren met wat knusse accenten. Lees verder voor genoeg slaapkamer inspiratie om jouw persoonlijke ruimte om te toveren tot iets perfects!

Omarm je behang

Het hebben van leuk behang slaapkamer voegt dimensie toe aan een anders saaie ruimte. Houd de rest van die plek neutraal en breng accenten van hout en vlechtwerk aan om het rustig te houden.

Voeg een vleugje hout toe

Of je slaapkamer nu klein of te groot is, hout op de muren is de perfecte manier om een gevoel van warmte toe te voegen. Het kan simpel zijn als een houten bedframe en accessoires of ga juist voor een houten vloer.

Gebruik breisels

Konden we maar iets uitnodigender bedenken dan gebreide dekens. Nou, aangezien dat onmogelijk is… ga je gang en sla een voorraad gebreide kleden en kussens in en gebruik zelfs een gebreid dekbed voor optimaal comfort.

Ga voor kalmerende kleuren en natuurlijke materialen

Denk bij texturen en kleuren eerder aan rustgevend en kalm dan aan felle kleuraccenten. Vetgedrukte grafische patronen passen niet goed in slaapkamers. Je kunt beter werken met kleine intieme patronen. Gewatteerde kussens, spreien van nepbont en comfortabele breisels in neutrale tinten zijn allemaal geweldige uitgangspunten. Breng deze zachte elementen overal in de ruimte aan voor een uitnodigend gevoel. Blader eens door een woonmagazine of lees een woonblog om de juiste inspiratie op te doen!

Creëer sfeer met verlichting

Een gezellige slaapkamer heeft licht nodig, maar niet zomaar licht. Er is niets erger dan een harde plafondspot die op je schijnt terwijl je in bed ligt. Schakel de plafondarmatuur uit in het donker en concentreer je op weinig licht. De sleutel tot een intieme sfeer is het gebruik van verschillende lichtbronnen, waaronder zachte bedlampjes en strategisch gemonteerde plafondlampen voor een vleugje drama. Maar natuurlijk zal de beste lichtbron voor altijd natuurlijk licht zijn.

Geef een reactie