Blog over interieur, decoratie en wonen

Keuken

Zo geef je jouw bijkeuken of garage een opgeruimde, nette uitstraling

De bijkeuken of garage heeft voornamelijk praktisch nut, maar is in de meeste woningen ook een plaats waar veel mensen binnenkomen. Daarom is het belangrijk dat ook deze ruimtes een nette en opgeruimde uitstraling hebben. Wij vertellen je hoe je dat doet.

Een sterke, strakke vloer

De basis van een opgeruimde, nette bijkeuken of garage is een strakke vloer. De vloer in de bijkeuken/garage moet sterk zijn, eenvoudig gereinigd kunnen worden en de ruimte een verzorgde uitstraling geven. Hierbij kun je denken aan een tegelvloer, maar ook een vloercoating en een afgewerkte betonvloer behoren tot de mogelijkheden. Wil je een statement maken? Kies dan voor een opvallende vloer, bijvoorbeeld een tegelvloer met rijk gedecoreerde tegels. Wil je de vloer neutraal houden? Dan is een strakke betonvloer of vloercoating de beste keuze.

Het juiste kleurgebruik

De bijkeuken of garage is een ruimte in huis die vooral praktisch nut heeft. Dat betekent niet dat deze ruimtes niet mooi mogen zijn, maar het betekent wel dat het niet nodig is om enorm veel geld te investeren in de aankleding van de bijkeuken. Over het algemeen geldt dat een neutrale kleur op de muren, zoals wit of grijs, voldoende is om de bijkeuken of garage een nette, opgeruimde uitstraling te geven. Wil je de ruimte toch wat extra’s geven of laten passen bij de rest van het interieur? Geef dan één muur een trendkleur, kies voor een opvallende vloer of laat de stijl van de rest van jouw interieur terugkomen in de opbergmogelijkheden. Zo geef jij jouw bijkeuken of garage in een handomdraai een stijlvolle uitstraling.

Voldoende opbergruimte

De garage of bijkeuken wordt vaak gebruikt om allerlei spullen te stallen. Om ervoor te zorgen dat dit op nette wijze gebeurt, is voldoende opbergruimte onmisbaar. Ben jij op zoek naar een praktische vorm van opbergen en wil jij bepaalde keukenapparatuur, zoals een frituurpan, broodrooster, multi grill of broodbakmachine, ook in de bijkeuken of garage kunnen stallen? Dan is het aan te raden om jouw bijkeuken of garage uit te rusten met een keukenblok. Dit kan een keukenblok zonder spoelbak zijn, maar er zijn ook varianten met spoelbak. Heb je een losse wasbak in de ruimte of beschik je helemaal niet over een waterpunt? Dan is een keukenblok zonder spoelbak de beste keuze. Beschik jij over een waterpunt en is de ruimte nog niet uitgerust met een wasbak of spoelbak? Dan is een keukenblok met spoelbak een goede oplossing.

Geef een reactie