Blog over interieur, decoratie en wonen

Keuken

Wat voor stoelen passen in jouw keuken?

keukenstoelen

Het meest prominente object in de keuken is, naast het kookgerei, de eettafel. Hier horen uiteraard goede stoelen bij, maar deze moeten wel goed passen bij de tafel en bij de stijl van het huis. Er zijn flink wat keuzes op het gebied van eetkamerstoelen, qua stijlen en kleuren maar ook van materialen en vormen. Zoveel keus, maar welke past nou bij jouw keuken?

Hout

Hout is een van de meest organische, natuurlijke en rustige materialen die je kunt vinden. Door het gemak waarmee hout bewerkt kan worden, kun je deze in erg veel kleuren en maten vinden. Hout is daarom een goede keuze bij vrijwel elk interieur, maar vooral bij wat rustigere, bescheidenere keukens.

Leer

Voor een luxe uiterlijk kom je al snel bij de leren eetkamerstoelen uit. Deze ogen stoer en hebben een bepaalde ‘rauwheid’. Deze passen vooral in keukens met een iets donker of kouder kleurenpalet.  Een leren stoel gaat over het algemeen ook het langst mee. Wel is het onderhoud dan iets lastiger dan bij hout of kunststof, omdat leer meer zorgvuldigheid vraagt.

Stof

Als je meer van de zachte en rustige ruimtes bent, dan zijn stoffen stoelen zeker aan te raden. Deze stoelen zullen over het algemeen ook het lekkerste zitten, door het zachte oppervlak. Stoffen stoelen hebben wel hogere onderhoudseisen, vooral in de keuken- en eetomgeving waar (vet)spetters nou eenmaal vaker voorkomen. Dit vergt wat extra onderhoud, zoals een versoepelende spray, maar dan heb je ook wat.

Kunststof

Kunststof stoelen zijn voor de wat creatievere types, omdat deze zich heel goed later combineren met andere soorten, maten en kleuren. Door hun moderne en hippe constructie en uiterlijk kan het tegenwoordig allemaal. Als je bijvoorbeeld 5 a 6 stoelen rond een tafel hebt staan, kun je er een heuse regenboog van maken! Dit kan bij andere metalen ook wel, maar komt met dit materiaal beter tot zijn recht. Je maakt het ook makkelijk schoon, bij kunststof maakt het meestal niet uit dat het vochtig word, terwijl dit bij andere materialen de enige schade op kan leveren.

De leukste blogs lees je op extrawonen.nl

Geef een reactie