Blog over interieur, decoratie en wonen

Keuken

Tips voor het kiezen van de juiste eetkamerstoelen

De keuze voor eetkamerstoelen is van een essentieel belang op het moment dat je je keuken in gaat richten. De stoelen in je eetkamer zorgen namelijk voor een sfeer in je huis. Verder is het comfort van de stoel ook erg belangrijk, niemand wilt namelijk op een stoel zitten die slecht zit. De keuze is reuze bij de eetkamerstoelen. Zo heb je ze in alle soorten en maten variërend van stof, armleuningen, eetkamerstoelen met wieltjes en nog veel meer. In deze blog dus een stappenplan voor het kiezen van de juiste eetkamerstoelen.

  1. Zithouding is van groot belang, meet dus eerst de afmetingen van de eettafel op. Vervolgens ga je kijken naar het aantal stoelen dat om de tafel heen past en hoe hoog deze moeten zijn voor een acceptabel zitcomfort.
  2. Ten tweede ga je kijken of je een stoel neemt met of zonder armleuningen, voor het comfort is een armleuning fijn maar deze nemen meer ruimte in beslag en wanneer je wilt hangen in je stoel kun je net zo goed op de bank zitten.
  3. Ten derde ga je de keuze maken om drie compleet verschillende stoelen te nemen of drie dezelfde stoelen. Het voordeel met drie dezelfde stoelen is dat het meer rust geeft in het interieur en met verschillende stoelen heb je een wat speelsere sfeer. Kijk voor eetkamerstoelen op https://www.vandepolmeubelen.nl.
  4. Verder is het onderstel van de stoel erg belangrijk. Wanneer je een houten tafel hebt en ook een houten vloer is het niet handig om een onderstel te kiezen die een houtkleur heeft. Kies daarom bijvoorbeeld voor een zwart onderstel voor een mooi contrast.
  5. Ook niet onbelangrijk is de kleur van de stoelen. Stel je hebt een blauwe bank, en op die bank is een blauw zitkussen. Hier kun je rekening mee houden met het kiezen van je eetkamerstoelen. Kies bijvoorbeeld voor rustige tinten die een contrast geven op het moment dat je gekleurde items in je kamer hebt staan.
  6. Het materiaal van de stoelen kan verschil geven. Zo heb je bijvoorbeeld kunststof stoelen, metalen stoelen en nog veel meer materialen. Wanneer je een rustige sfeer wilt creëren in je eetkamer, kies dan voor dezelfde materialen. Wil je een wat speelsere sfeer creëren? Ga dan voor stoelen met verschillende materialen.
  7. Last but not least, het budget voor de stoelen. Totaal niet onbelangrijk. Ze kunnen namelijk behoorlijk verschillen wat betreft de prijs van de stoel. Maak daarom een weloverwogen keuze voor het kopen van je eetkamerstoel.

We hopen je met deze tips te hebben geholpen om jouw eetkamer zo functioneel mogelijk in te vullen.

Wat ook interessant kan zijn. Glazen bedrukken, op deze manier herken je jouw drinkglas meteen en voorkom je extra afwas. Het is ook leuk om cadeau te geven als een relatiegeschenk!

Geef een reactie