Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Keuken

Tips om je keuken een stuk hipper te maken

hippe keuken

Een keuken zal voor de meeste mensen een van de meest begane ruimtes van de woning zijn. Toch is dit vaak een ruimte die vooral voor zijn praktische waarde wordt gezien en vaak snel uit de tijd lijkt vergeleken met bijvoorbeeld de woonkamer die over het algemeen wel veel aandacht krijgt. Wellicht overweeg je zelfs om een nieuwe keuken aan te schaffen om weer trots te kunnen zijn op je keuken. Dit doe je natuurlijk niet zomaar en er zijn gelukkig alternatieven. Zo kan je door simpele dingen je keuken aanpakken om het weer hip te maken. Hoe pak je dit aan?

Toon wat je hebt

Voor praktische redenen is het misschien makkelijk om alle apparaten en ingrediënten die je niet meteen nodig hebt op te bergen in kastjes en laatjes, maar dit zijn al perfecte decoraties op zichzelf! Schroom niet om een mand met verse producten speels neer te zetten om je keuken helemaal in de eet-sfeer te laten dompelen. Met droge producten zoals pasta en rijst is het leuk om deze in potten te doen, vooral bij de kleurrijke varianten zoals de tricolore en zilvervlies. Heb je een leuke mixer, blender of andere keukenapparatuur? Berg ze niet op in de schuur als je ze niet gebruikt, laat ze staan en uitblinken. Het moet niet in de weg staan allemaal, maar voor een stuk extra sfeer mag je best wat over hebben.

Nog leuker: potjes met verse kruiden. Deze zijn kleurrijk en geven de keuken meteen een heel natuurlijk uiterlijk. Daarboven komt dat het nog enorm praktisch is ook, kruiden gebruik je natuurlijk regelmatig.

Zorg voor een eyecatcher

Een keuken hoort grotendeels netjes, clean en overzichtelijk te zijn, anders wordt het een rommeltje tijdens het koken. Om de keuken dan toch op te fleuren zorg je voor een of twee eyecatchers, die op zichzelf al voor de meeste sfeer zorgen. Denk aan een grote plant, een vol prik- of krijtbord, een grote schaal met producten of een mooie opvallende wastafelkraan. Dit zijn objecten waar je zonder al te veel moeite of geld een heel mooi en geloofwaardig resultaat kunt bereiken.

Voor meer leuke trends kijk je op huistrend.nl

Geef een reactie