Blog over interieur, decoratie en wonen

Keuken

Stel op deze manier jouw droomkeuken samen.

jouw droomkeuken

jouw droomkeuken

Aan het denken aan het aanschaffen van een nieuwe keuken? De keuken is een plek waar je een deel van de dag bent; je staat er in de ochtend om een bak koffie te zetten en in de avond kook je in deze ruimte. Het is dus belangrijk dat het een plek is waar je een warm gevoel krijgt. Weet je niet hoe je jouw droomkeuken samen moet stellen? In dit artikel noemen bespreek ik een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn voor het indelen van een keuken.

Vorm

Er zijn verschillende vormen keukens, maar het is belangrijk dat je de vorm van jouw keuken duidelijk hebt. Heb je een wat kleine keuken is het onmogelijk om een kookeiland te plaatsen in het midden, maar kan je wel kiezen voor een mooie hoekkeuken of juist voor een rechte keuken. Een kookeiland zorgt voor veel ruimte op de keukenbladen, maar een hoekkeuken heeft vaak weer heel veel opbergruimtes. Voor iedereen een vorm naar wens.

Het keukenblad

Het keukenblad is eigenlijk de leider van de stijl van de keuken. Een van de mogelijkheden is een keukenblad van kunststof of graniet. Deze materialen zijn makkelijk te onderhouden en eenvoudig schoon te maken. Een houten keukenblad is daarentegen veel moeilijker te onderhouden, maar wel enorm mooi. Kies een keukenblad die bij je past en bij het rest van je huis matcht. Vergeet ze niet goed schoon te maken, want het is zonde als je nieuwe keukenblad meteen verwaarloosd wordt.

Apparatuur in de keuken

Tegenwoordig kan je bijna alle apparaten in je keuken gebouwd hebben. Je hoeft dus geen losse vaatwasser of koelkast aan te schaffen. Weet dus welk apparatuur je ingebouwd wilt hebben en welke je los wilt hebben. Een cooker kan bijvoorbeeld ingebouwd worden, dit zorgt voor snel water en bespaard de ruimte die een waterkoker in beslag zou nemen.

Weet je niet precies welke stijlen er allemaal zijn dan zou ik naar winkels opzoek gaan naar keuken inspiratie. Hier kan je ideeën opdoen voor jouw eigen droomkeuken. Maak de keuken een warme plek in huis.

Geef een reactie