Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Inspiratie, Interieur, Keuken, Thuis, Wonen

Hoeveel verbruikt een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast verbruikt gemiddeld 90 tot 200 kWh per jaar. De hoeveelheid elektriciteit die een wijnkoelkast verbruikt, hangt grotendeels af van het merk wijnkoelkast en de kwaliteit van de assemblage. Goede isolatie en koelcompressoren kunnen een verschil maken voor het verbruik.

Een kleine wijnkoelkast heeft een kleiner oppervlak en een kleiner koelvolume, zodat kleine wijnkoelkasten over het algemeen zuiniger zijn (90 kWh/jaar tot 150 kWh/jaar). Voordat u een wijnkoelkast koopt, moet u altijd controleren of dit ook het geval is voor het model dat u hebt gekozen.

Grotere wijnkoelkasten hebben een groter oppervlak en zijn logischerwijs minder energie-efficiënt. Dit verschilt echter ook van merk tot merk en de kwaliteit van de constructie speelt een belangrijke rol bij het energieverbruik. Grotere wijnkoelkasten kunnen tussen 150 en 220 kWh verbruiken.

Hoeveel kost een kWh (kilowattuur) aan elektriciteit voor een wijnkoelkast?

De gemiddelde kosten per kWh elektriciteit in Nederland liggen tussen 0,50 en 0,70 euro. Dit betekent dat een kleine wijnkoelkast gemiddeld ongeveer 66 euro per jaar aan elektriciteit (110 kWh) kost. De grote wijnkoelkast met het hoogste elektriciteitsverbruik kost ongeveer 134 euro per jaar.

Door de wijnkoelkast uit te zetten als u op vakantie gaat, bespaart u een paar euro! Daarnaast is het ook nog eens erg goed voor de wijnkoelkast, doordat de wijnkoelkast zichzelf even volledig kan resetten. Een Win-Win situatie dus!

Het verbruik van een wijnkoelkast is niet hoog

Een wijnkoelkast is niet zuinig te noemen, maar verbruikt ook zeker niet veel stroom. U kunt met gerust hart een wijnkoelkast aanschaffen en een mooie eye-catcher aan uw keuken toevoegen. Wilt u meer weten over het verbruik van een wijnkoelkast? Dan kunt u terecht op de website van Mijn-Wijnkoelkast.

Kosten besparen met uw wijnkoelkast

Mijn-Wijnkoelkast heeft altijd verschillende tips om überhaupt meer energie te besparen met een wijnkoelkast. Kleine veranderingen in het verbruik van een wijnkoelkast kunnen al een groot verschil maken. Samen met het advies over hoe de wijnkoelkast in uw keuken of huis verwerkt kan worden is contact met hen opnemen zeker geen slecht idee!

Geef een reactie