Blog over interieur, decoratie en wonen

Keuken

Hoe je de gezonde smoothie bowl, duurzaam maakt

Al het eten wat wij consumeren heeft invloed op ons lichaam en de planeet. De gemiddelde mens eet meer dan hij of zij nodig heeft. Deze overvoeding niet alleen ongezond voor het lichaam, maar ook slecht voor het milieu. Neem bijvoorbeeld de overmatige hoeveelheid vlees die wordt geconsumeerd waardoor mensen allerlei gezondheidsklachten krijgen. En daarvoor worden dan duizenden koeien per dag geslacht die ook nog eens een miserabel leven hebben geleid. Het is veel beter om voedsel te consumeren dat gezond is voor ons lichaam en niet schadelijk voor het milieu. Op die manier zal je nog lang kunnen genieten van een gezond lichaam en een gezonde planeet. Eén van mijn favoriete recepten is een smoothie bowl. Deze is erg voedzaam en gezond en als je het op de goede manier maakt is het ook een duurzame smoothie. Hieronder staat hoe je de gezonden smoothie bowl, duurzaam maakt.  

Biologische ingrediënten  

Door biologische groenten en fruit te selecteren, ondersteun je de boeren die niet afhankelijk zijn van de vervelende chemicaliën in meststoffen en pesticiden om voedsel te verbouwen. Dit betekent dat de bodem gezonder wordt gemaakt door landbouw en niet wordt uitgeput van zijn voedingsstoffen. Bodem, water en lucht zijn de bouwstenen voor de beschaving, ze creëren de koolstof die gezonde lichamen bouwt. Biologische landbouw verbetert in feite ecosystemen door de biodiversiteit te verbeteren en minder broeikasgasemissies in het milieu te veroorzaken. Wanneer je besluit om een heerlijke smoothie bowl te mengen, overweeg dan de positieve impact die je kan hebben door biologische producten te kiezen. 

Coconut bowl  

We weten allemaal dat het geen duurzame smoothie bowl is, tenzij hij wordt geserveerd in een coconut bowl. Want wist je dat de palmboom een van de meest duurzame planten ter wereld is? Ze rijpen snel en elk onderdeel van de palmboom kan gebruikt worden. Bovendien hoeft er geen ander servies gemaakt te worden door het gebruiken van een natuurlijke kom. Hierdoor zal je het milieu sparen en kan je extra van je gezonde smoothie genieten. Maar de voornaamste reden om een coconut bowl te gebruiken is natuurlijk dat het die paradijselijke eiland-vibes uitstraalt, waardoor je smoothie spontaan tropisch smaakt en je jezelf even helemaal op een wit strand waant.  

Geef een reactie