Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Zo krijg je snel een nieuwe sfeer in je woonkamer

Er komt een dag dat je toe bent aan een nieuwe sfeer in je woonkamer. De woonkamer is een ruimte waar je waarschijnlijk elke dag komt, waardoor het kan gebeuren dat je toe bent aan iets nieuws. Veel mensen vinden het moeilijk om een nieuwe sfeer in je woonkamer te creëren. Er zijn veel manieren om dit aan te pakken. Dit varieert van manieren die binnen een paar minuten geregeld zijn, tot andere opties die wat meer werk vragen. Wij zetten een aantal opties voor je op een rij. 

Nieuwe meubels

Misschien wel de meest praktische tip van allemaal, maar meubels zijn essentieel in het creëren van en sfeer in je woonkamer. Er komen elk jaar nieuwe trends op het gebied van wonen, interieur en meubels, waardoor je hier ieder jaar opnieuw op kunt inspelen. Een bank, een stoel, een salontafel of iets anders, allemaal mogelijkheden om je huiskamer wat nieuwe energie te geven. 

Gebruik accessoires

Kleur brengen veel sfeer mee, ook in huis. Wie denkt dat kleur alleen kan terugkomen in meubels en in de kleur verf op de muur, heeft het mis. Accessoires zijn namelijk ideaal om wat meer (of juist een andere) kleur in je huiskamer aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan wat kleurrijke kussens, kaarsen of decoratie aan de muur. Gebruik hierbij de trendkleuren van dit jaar en je huis is weer helemaal modern. Bijkomend voordeel; je kunt met een klein budget veel verschil realiseren. 

Vloer

Hoewel niet iedereen dit meteen zal beseffen, is de vloer een van de grootste factoren in het bepalen van de sfeer in huis. Verschillende vloersoorten kunnen een hele warme, moderne, strakke of juist industriele sfeer creëren. Een vloer is soms ook aan vernieuwing toe, en dat kan een hele positieve uitwerking hebben op de sfeer in huis. Zo kan een mooie tegelvloer, een strakke gietvloer of een laminaatvloer een wereld van verschil brengen. 

Geef een reactie