Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Welke vloeren zijn ideaal voor de wintermaanden?

Je wilt een vloer die geschikt is voor de winter. Zowel betreft de sfeer van de vloer als de warmte ervan. Het kan lastig om voor de winter de goede vloer voor in jouw woonkamer te vinden. Lees daarom hier welke vloeren ideaal zijn voor de wintermaanden. 

Welke materialen zien er niet alleen warm uit maar voelen ook warm aan? 

Je hebt in jouw woning vloerverwarming. Dan is het voor te stellen dat je dit ook aan je voeten wilt voelen. De materialen die deze warmte goed doorgeven zijn PVC en laminaat. Deze vloeren zijn erg dun. Hierdoor zijn ze makkelijk op te warmen en heb jij altijd warme voeten in huis. Ben jij niet een koukleum? Dan kunnen tegels ook geschikt zijn. Deze warmen alleen iets minder snel op. Het voordeel van steen is wel dat als het eenmaal warm is, het lang warm blijft. Het is dus aan jou de keuze wat het beste bij je past. 

Welke aspecten zijn belangrijk voor een warme vloer? 

De winter komt er langzaamaan. Het wordt kouder en het is steeds eerder donker. Dan is het wel zo leuk om thuis te komen in een warme omgeving. Kaarsen aan, kopje thee erbij en lekker ontspannen op de bank. Een vloer heeft een grote invloed op de sfeer van jouw woonkamer. Waar moet je nou rekening mee houden om de sfeer en het gevoel zo warm mogelijk te maken. De volgende dingen zijn belangrijk: de kleur, het materiaal en de warmtedoorlatendheid van de vloer. Het laatste punt is vooral belangrijk als er vloerverwarming in je woning is. In de volgende alinea gaan we hier dieper op in. 

De kleur en het materiaal van de vloer 

Welke kleuren geven een gevoel van warmte aan je vloer. Het belangrijkste is dat de vloer natuurlijk overkomt. Zo zijn er bij PVC en laminaat vele kleuren beschikbaar die natuurlijk lijken en warm overkomen. Denk aan een donkere eikenhouten vloer. Ook een vloer van natuursteen komt erg warm over. De materialen geschikt voor een warme wintervloer zijn dus ook vooral natuursteen of PVC en laminaat. 

Heb jij een vloer gevonden die perfect is voor de komende wintermaanden, maar wil of kun je deze zelf niet leggen. Laat jouw vloer dan leggen door professionals.

Geef een reactie