Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Welke handdoek maat past bij mij?

Het bestellen van nieuwe handdoeken is moeilijker dan je denkt. Er zijn veel verschillende soorten en plots moet je kiezen of je voor dikke badstof of fijn katoen gaat. Daarnaast zijn de handdoeken in iedere kleur beschikbaar en zijn er verschillende maten. We hebben alles wat je moet weten op een rijtje gezet, zodat je zeker bent dat je de juiste keuze maakt.

Waslap

We beginnen met de kleinste set handdoeken die beschikbaar zijn. Het waslapje is meestal 30×30 cm groot en het is daardoor de perfecte handdoek voor je gezicht. Een waslap is een goed alternatief voor een washandje. Als je een B&B hebt of een gastenverblijf, dan zijn ze ook heel mooi opgestapeld in het gastentoilet.

Gastendoek

Een andere handdoek die geschikt is voor B&B is een gastendoek. Deze handdoeken zijn de ideale maat om in het gastentoilet decoratief aan een haakje te hangen. Deze handdoeken zijn meestal 40×60 cm, maar dit kan verschillen per merk. De handdoek is iets groter dan een waslapje en net iets kleiner dan een normale handdoek.

Handdoek

De handdoek is het meest gebruikte formaat. Deze is geschikt voor alles. Je maakt er je handen mee droog of je gezicht. Daarnaast kan je hem ook gebruiken als badmat of je kan er je haren mee drogen. Handdoeken zijn onmisbaar in je huis en je kan er nooit voldoende voorraad van hebben.

Badlakens

De grootste handdoeken uit de collectie zijn de badlakens. Dit zijn eigenlijk oversized handdoeken. De meeste badlakens zijn 100×150 cm. Door deze extra lengte en breedte voelen ze luxueuzer aan dan een handdoek. Badlakens kun je comfortabel om je lichaam binden en zijn heerlijk om in huis te hebben. Daarnaast zijn ze ook geschikt als strandlaken. Een andere vorm van badlakens zijn douchelakens. Deze zijn net iets kleiner als de badlakens en net iets groter als een handdoek. Een douchelaken is vooral handig als je niet te veel ruimte in wilt nemen, maar wel een comfortabele handdoek wilt hebben.

Hoeveel heb ik nodig?

Het aantal handdoeken dat je nodig hebt hangt af van je persoonlijke voorkeur en het aantal mensen in huis. Meestal kun je 4 handdoeken en 2 badlakens per persoon rekenen.

Geef een reactie