Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Wonen

Wat zijn de kenmerken van een boekenkast industrieel?

Wanneer je een fervente boekenliefhebber bent spreekt het voor zich dat je graag een leuke kast in huis zal willen halen voor het uitstallen van je collectie. Voor welke kast je uiteindelijk zal kiezen is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur op vlak van uitstraling. In eerste instantie dient er ook te worden gekeken naar de algemene uitstraling waar je interieur over beschikt. Heb je er voor gekozen om een klassiek of een modern interieur te realiseren? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat een industriële boekenkast in beide stijlen tot haar recht kan komen. Heb jij de voorkeur gegeven aan een echt ruw interieur waarbij de sfeer van een oud fabriekspand wordt nagebootst? Ook in dat geval spreekt het voor zich dat de keuze voor een boekenkast industrieel al snel zal zijn gemaakt.

Een stoere en karaktervolle boekenkast

Dat een boekenkast industrieel door de jaren heen zo populair is geworden is vooral te danken aan de bijzondere uitstraling waarover ze beschikt. Het is opvallend dat industriële meubels eigenlijk nooit helemaal hetzelfde zijn. Dit is het gevolg van het feit dat veel van deze meubels met de hand worden vervaardigd. Dit betekent dat er altijd een soort van handtekening van de vakman in terug te vinden is. Het feit dat met name geen enkele boekenkast industrieel hetzelfde is zorgt er voor dat veel mensen het er met elkaar over eens zijn dat dit misschien wel de meest bijzondere meubels zijn welke op de markt zijn terug te vinden.

 Een lange levensduur gegarandeerd

In het merendeel van de gevallen zal je kunnen vaststellen dat een boekenkast industrieel is vervaardigd uit metaal en / of onbewerkt hout. Vaak is er sprake van een combinatie van beide materialen. Deze twee materialen staat er niet alleen om bekend er lekker stoer en ruw uit te zien, daarnaast kenmerken ze zich ook nog eens door een uitstekende levensduur. Het gebeurt dan ook niet vaak dat industriële meubels zoals een boekenkast hun (eerste) eigenaar overleven. Dit maakt meteen duidelijk dat ondanks de iets hogere aankoopprijs industriële meubels absoluut een zeer interessante investering kunnen zijn.

De indeling van jouw boekenkast industrieel design

De ene boekenkast is uiteraard de andere niet. Dit geldt niet alleen voor de uitstraling waarover ze beschikt, maar ook voor met name de indeling waarvan sprake is. Bovendien is het ook nog eens zo dat een boekenkast op verschillende manieren vormgegeven kan worden. Dit betekent dat ze over zowel een open als een gesloten karakter kan beschikken. Ook een combinatie van beiden is mogelijk. Wil je in jouw boekenkast industrieel design niet alleen boeken, maar ook nog andere spullen kunnen opbergen? Dan zou je mogelijks kunnen kiezen voor een exemplaar welke ook over één of meerdere laden beschikt.

Ruw, maar soms ook opvallend sfeervol

In de basis zal het karakter van industrieel design uiteraard nooit veranderen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat met name een industriële boekenkast tegenwoordig verkrijgbaar is in veel meer verschillende uitvoeringen dan vroeger het geval was. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een light industrial boekenkast. Een dergelijke boekenkast beschikt in de basis dan wel over een industrieel getint design, ze is veelal voorzien van opvallend warme kleuren. Op deze manier wordt een bijzondere extra “touch” gegeven aan het industrieel design zoals wij dat eigenlijk allemaal reeds vele jaren kennen. Voor meer info over industriële boekenkasten kun je terecht bij Giga Meubel. Absoluut een aanrader om te ontdekken!

Geef een reactie