Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Wat is rotan?

Als je een willekeurig iemand vraagt ​​wat rotan is, ontstaat er meestal een beetje verwarring. De ene persoon verwijst rechtstreeks naar de rieten stoelen. Sommige natuurkenners verwijzen naar de lianen die in de subtropen voorkomen. Op zichzelf zijn al deze antwoorden goed. Rotan is inderdaad een soort liaan en wordt in veel meubels gebruikt. De naam is een verzamelnaam voor allerlei gevlochten materialen zoals pitriet, wikkelband en pitband.

Pitriet is bijvoorbeeld de binnenkant van de liaan en is zeer flexibel en zeer geschikt voor het weven van stoelen. En daarom heeft elk vlechtmateriaal, dat onder de verzamelnaam rotan valt, zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen voor de productie van meubels.

Verzorging van rotan meubelen

Hoewel rotan erg duurzaam is, kan het gebeuren dat sommige van de gevlochten stengels na verloop van tijd breken of hun aantrekkelijke uiterlijk verliezen door slijtage. In dit geval kunt u naar een stoelmaker gaan, waar een expert uw meubels kan repareren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe zitting of rugleuning. Als een stoel echt helemaal kapot of versleten is, dan is het duurzamer om een nieuwe stoel te kopen. Wij raden Het Mandenhuys aan. Hier kun je allerlei soorten rotan meubelen en producten vinden.

Kies je kleur

Past de originele kleur van rotan niet bij uw inrichting, dan kunt u de kleur van de geweven stof aanpassen. Rotan is zeer goed te schilderen, hierdoor passen de meubelen altijd qua kleur bij je interieur. Vraag een specialist in rotanmeubels om advies over het gebruik van verf. Zo weet je zeker dat je de juiste verf gebruikt.

Poly rotan

Een kunstmatige versie van rotan is poly rotan. Deze is gemaakt van kunstmatige vezels. Polyrotan wordt vaak gebruikt om tuinmeubelen van te maken. De natuurlijke rotan is namelijk duurzaam en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, maar poly rotan is nog beter bestand tegen alles. Polyrotan is weerbestendig en qua uiterlijk vrijwel identiek aan het originele rotan. Dankzij de rieten uitstraling passen poly rotan tuinmeubelen perfect in je tuin en hebben ze weinig onderhoud nodig. Zo kun je de rotan meubelen die je binnenshuis hebt mooi matchen met je tuinmeubelen!

Geef een reactie