Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

Waar kan je het best een schilderij ophangen?

dikke dames schilderijen

Het boren van een gat in de muur, dat hoeft geen probleem te zijn. Maar de hoogte bepalen voor het schilderij, dat gaat puur op een inschatting en daar gaat het vaak mis. Natuurlijk moet het schilderij wel de kans krijgen om goed tot zijn recht te komen aan de muur. Alleen nemen we er niet genoeg tijd voor, daarom geven we je nu een aantal nuttige tips in deze blog.

Voordat je aan de slag gaat met het ophangen van het schilderij, moet je eigenlijk eerst een stapje terug. Bekijk eens wat voor muur je hebt en vraag jezelf af, is het schilderij hier volledig zichtbaar? Want het moet uiteraard een blikkenvanger worden in de slaap of woonkamer. De dikke dames schilderijen verdienen zeker een mooi plekje aan de muur. Je kent ze vast wel van het tv-programma Robs grote tuinverbouwing op SBS6. Deze schilderijen stralen gezelligheid uit, zijn kleurrijk en passen in elke ruimte, zelfs in de keuken!

Licht het uit

De beste hoogte voor het schilderij is bereikt als je oog valt op het middelpunt van het schilderij. Hang hem symmetrisch, in het midden bij de bank of op de muur. Of speels in combinatie met andere schilderijen of fotolijsten. Om het helemaal af te werken, maak je gebruik van spots die het schilderij doen opleven. Plaats spots op rails of een spotlichtje in de ruimte, gericht op het schilderij zodat je eyecatcher meteen zichtbaar is bij binnenkomst.

Ga voor een professionele uitstraling

Misschien hoef je wel helemaal geen gaatje in de muur te boren, want je kan ook een stalen oogje met een haak en schuifveer aan het plafond bevestigen. Laat het schilderij hier op rusten of kies voor nylon / visdraad, deze is kleurloos. Let er wel op dat het schilderij dicht tegen de muur aan zit, anders krijg je een vertekend beeld.

De laatste waardevolle tips

Je denkt er vast niet direct over na, maar de felle zon in de zomer kan jouw schilderij laten werken, ook wel verkleuren. Sonde dus als je er nog lang plezier van wilt hebben. Hang daarom nooit een schilderij in de felle zon of bij een warmtebron.

Let ook op de kleurstelling, koele tinten bij elkaar en hetzelfde geldt voor de warme tinten. Op deze manier bewaar je de rust in deze ruimte.

Geef een reactie