Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Interieur, Wonen

Verven voor dummies

Je hebt net een huis gekocht of het is tijd dat er nieuwe kleur op de muren komt. Maar je hebt nog nooit geschilderd? Geen probleem! In deze blog worden er een aantal dingen verteld waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Natuurlijk is verven geen hogere wiskunde maar het is wel belangrijk dat je de essentiële dingen goed doet! De weg naar een compleet geverfde muur moet dan ook goed verlopen. En je kent het wel: voorbereiding is het halve werk! In principe ben je al goed bezig doordat je deze blog aan het lezen bent. Je bent al op zoek gegaan naar meer informatie. Goed bezig dus!

Maar goed, het verven. Verven is vrij makkelijk, het enige wat je in theorie nodig hebt is een kwast en een goede pot verf. Met die dingen kom je al een heel eind. Maar om je het zelf een stuk gemakkelijker te maken en ten goede van het resultaat zijn er wel een aantal dingen die je kan doen!

Wat gaat er aan vooraf?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen met wat voor oppervlakte je gaat werken. Als je bijvoorbeeld in een nieuwbouw huis gaat verven is het belangrijk om voorstrijk aan te brengen. Wacht, stop! Je moet natuurlijk eerste de muur schoonmaken! Zodat er geen vieze dingen onder de verf blijven zitten.

Nieuw geplaatste muren of oppervlaktes hebben vaak een aanzuigende werken. Dat betekent dat de verf voor een groot gedeelte in de muur gaat zitten. En dat wil je niet hebben! Want dan moet je vaak extra lagen aan brengen. Daarom is het slim om voorstrijk aan te brengen.

Voorstrijk is als het ware een goedkoper goedje waar de muur mee bestrijkt kan worden zodat er daarna minder verf hoeft te worden gebruikt om het resultaat te krijgen dat je wilt. Daarbij hecht verf ook beter op voorstrijk dan op een onbewerkte muur. Je hoeft dus minder van die dure verf te gebruiken. Dus bespaar je kosten en een heleboel energie!

Het kiezen van de juiste soort verf is zeker het belangrijkste in dit hele proces. De kleur moet goed zijn en de kwaliteit ook! Daarom kan ik de volgende verfsoorten aanraden. Sigmapearl Clean Matt is een bepaalde verfsoort die zijn werk uitermate goed doet. Zeker de moeite waard om te bekijken!

Geef een reactie