Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Tips voor een industrieel interieur

Een industrieel is heel populair! Stoere meubels, robuuste materialen en een ruw rafelrandje geven een huis een echte industriële sfeer. Wij geven je een aantal tips om jouw interieur industrieel in te richten.

  1. Robuuste materialen

Het begint natuurlijk allemaal bij de uitstraling van je woning. Keurig behang of een strak geschilderd muurtje is natuurlijk niet slecht, maar als jij wilt dat je woning een mooie industriele indruk hoef je soms niet eens veel te doen aan je muren of vloer. Met een betonvloer of gewoon door een stukje muur kaal te laten, kan jij je inrichting al een ruig en industrieel karakter geven. Dit moet je natuurlijk wel aandurven. Wil je het iets rustiger aanpakken? Kies dan bijvoorbeeld voor een ruwe houten vloer of neem een tegelvloer met betonlook. 

  1. Stoere kleuren

Wil je liever geen kale muren in huis? Dat is ook geen probleem. Door te kiezen voor stoere kleuren kan jij je inrichten ook industrieel karakter geven. Maak je woning ‘industrial chic’ met mooie grijstinten of door te kiezen voor bronsachtige kleuren. Wil je liever wat meer kleur? Dan staat donkergroen of donkerblauw vaak ook goed in een industrieel interieur. Let er wel op dat je niet teveel kleuren combineert en te veel felle kleuren gebruikt.

  1. Karakteristieke meubels

Met de meubels die je kiest kan jij je industriële interieur helemaal afmaken. Vandaag de dag zijn er genoeg meubels om uit te kiezen. Kies voor meubels van robuust hout of staal en ga voor meubels die een mooie, authentieke uitstraling hebt. Veel verschillende meubelmerken hebben een brede collectie met industriële meubels. Het meubelmerk XOOON heeft zelfs verschillende productlijnen met kasten, tafels, stoelen en banken die bij elkaar passen, zodat je vrij gemakkelijk een industrieel interieur kunt verkrijgen. 

Zo vind je bij de lijn Colombo verschillende kasten en tafels waarin robuust hout met staal gecombineerd worden. Heb je meer met beton? Dan vind je de tafel in de Toro collectie waarschijnlijk wel mooi. Het voordeel aan deze collectie is dat je direct een aantal andere bijpassende meubels kunt vinden. Zo vind je altijd wel mooie bijpassende stoelen voor jouw tafel of een mooie bank die past bij jouw salontafel of kast. Authentieke eye-catchers

Een industrieel interieur kan wel iets unieks gebruiken. Je kunt leuke eye-catchers gebruiken om je interieur een authentieke touch te geven. Ga bijvoorbeeld op zoek naar oude fabriekslampen of gebruik decoratieve items, zoals een typemachine of oude archiefbakken. Je kunt veel mooie accessoires vinden in brocante winkels of bij vlooienmarkten.

 Ook als je iets nieuws wilt zijn er voldoende mogelijkheden. Zo heeft het merk Henders & Hazel een mooie stalen roomdivider die jouw interieur een echt industrieel karakter geeft, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooie stalen deur in jouw interieur.

  1. een beetje comfort

Uiteindelijk wil je natuurlijk ook lekker op de bank ploffen als je thuiskomt en lekker kunnen ontspannen. Een nadeel van een industrieel interieur is dat het wel eens wat kil kan worden. Dit kan je voorkomen door voor wat meer comfort. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed of wandkleed in je woonkamer en gebruik gerust wat gekleurde decoratie of kussens in felle kleuren om toch wat kleur aan je interieur te geven. 

Geef een reactie