Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur, Thuis, Wonen

Nieuwe uitstraling door vintage vloerkleed

Je ziet het steeds meer in de Nederlandse woonkamers, vintage vloerkleden. Vintage vloerkleden geven een unieke sfeer aan je woonkamer. Een vintage vloerkleed is dan ook de oplossing voor het snel restylen van je woonkamer. Het is niet nodig om je hele kamer te verbouwen of her in te richten, leg er een mooi vintage vloerkleed neer en je zal gemakkelijk een urban, retro of authentieke stijl neerzetten.

Nieuw maar vintage

Vintage vloerkleden hebben een dof en versleten uiterlijk dat middels speciale technieken op een kleed aan wordt gebracht. Toch zijn er een aantal verschillende soorten vintage vloerkleden. De meest bekende vintage vloerkleden zijn toch wel de patchwork en de opnieuw gekleurde. Dit zijn echte blikvangers in je woonkamer vanwege hun unieke uiterlijk en uitzonderlijke kleuren. Patchwork vloerkleden zijn daarnaast op een aparte manier in elkaar gezet. Ze bestaan namelijk uit verschillende stukken tapijt, deze stukken zijn in elkaar verwerkt tot een groot tapijt. Hierdoor krijg je een bijzonder effect met veel verschillende patronen en kleuren.

Fris en fruitig

Niet elk vintage vloerkleed is ook daadwerkelijk heel oud, tegenwoordig worden ze gemaakt op basis van deze nieuwe woontrend die de komende jaren nog wel even door zal gaan zetten. Veel mensen kiezen over het algemeen voor een nieuw vintage tapijt. De kwaliteit hiervan is vaak een stuk beter dan de gebruikte varianten. Daarnaast vinden een hoop mensen een nieuw vintage vloerkleed een wat frisser gevoel geven. Ondanks het feit dat 2e hands kleden ook vaak goed schoon worden gemaakt. Dat is ook zeker niet gek, een vloerkleed is natuurlijk iets waar je ook regelmatig met je blote voeten of sokken op loopt. Je wil natuurlijk wel lekker op een kleed lopen dat echt van jou is.

Eye-catcher

Een vintage vloerkleed is over het algemeen erg goed te combineren in elk interieur. Dit komt omdat er zoveel verschillende mogelijkheden en patronen zijn die aan kunnen sluiten op een bepaald interieur. Een belangrijk aspect bij het kiezen van een vloerkleed kan zijn dat je rekening houdt met de globale kleuren in je woonkamer en kijkt welke kleur hier goed bij zou passen. Het blijft wel belangrijk dat het kleed echt tot zijn recht komt, kies dus wel een kleur die er een beetje uit springt. Daarnaast kun je voor de details van het kleed kijken naar de accessoires van je woonkamer. Over welke kleuren beschikken deze en is het mogelijk dat deze enigszins terug kunnen komen in je vintage vloerkleed.

Met één klik geld terug op je online aankopen, neem een kijkje op 24/7 Discount.

Geef een reactie