Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Raamdecoratie welke opties heb jij?

Processed with VSCO with a6 preset

Je kunt als het over raamdecoratie echt alle kanten op. Wil je de zon weren? Wil je juist meer lichtinval zelf kunnen regelen of wil jij wat meer sfeer creëren om ook wat voor de raam te hangen? Alles is mogelijk, maar daarom is het ook zo van belang dat je nagaat wat jij graag wil. Laat je maar eens inspireren en dan zie je dat je kunt denken aan verduisterende gordijnen of misschien wel iets met hout. 

Lichtinval regelen met raamdecoratie 

Je bent op zoek naar raamdecoratie en dan stel je jezelf een paar vragen: 

  • Welke afmetingen zijn van belang? Dit moet goed worden ingemeten zodat de raamdecoratie op maat ook goed aansluit. 
  • Wat wil je kunnen regelen? Lichtinval? Meer privacy? Als je dat weet dan kun je daar het juiste type raamdecoratie bij kiezen. 
  • Welke kleuren zijn er mogelijk? Eigenlijk alles, dus goed om te bekijken of je licht of donker wil en dan meer rust wil creëren of juist meer warmte of vrolijkheid qua kleuren. 
  • Welke materialen kunnen er? Dit hangt af van welk type raamdecoratie je kiest. Daarom is het goed om je ook daarin te verdiepen en dan kun je altijd kijken of hout of stof misschien goed is of toch een andere materiaalsoort. 
  • Wat zijn de kosten? Hierbij is het van belang om heel goed na te gaan wat jouw wensen zijn op het gebied van raamdecoratie. Van daaruit kun je offertes aanvragen en dan ook prijzen met elkaar vergelijken. Je weet zo waar je aan toe bent en kunt een partij kiezen waar je je goed bij voelt.  
  • Zelf plaatsen of laten doen? Dit hangt af van hoeveel tijd je hebt en hoe handig je bent. Veel mensen willen het uitbesteden en dan weet je ook zeker dat de raamdecoratie goed wordt geplaatst en jij er lang plezier van hebt. 

Kleurige raamdecoratie 

Soms is het wel fijn als je wat meer kleur in een betreffende kamer aan kunt brengen en wist je dat dit ook heel goed gerealiseerd kan worden met raamdecoratie? Het is echt de moeite waard om dat te overwegen want je kunt hierdoor namelijk zelf bekijken wat de voordelen zijn. Let daarbij ook goed op je budget, wat zijn je wensen en wat kan er voor dat geld? Als je dat allemaal goed op een rijtje hebt, dan kun je je offertes aanvragen en een keuze maken wie jouw raamdecoratie gaat maken.  

Geef een reactie