Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Thuis, Wonen

Meer woonplezier met Arabische verlichting

Iedereen die wel eens afgereisd is naar een Arabisch land, het Midden-Oosten, Noord-Afrika kan zich er wel wat bij voorstellen. De sfeervolle verlichting die gevonden kan worden in dit soort landen. In de restaurants, hotels, enzovoort. Het brengt echt die magische sfeer, waar deze landen om bekend staan. Noem het de 1001 nacht sferen. Wat dit zo een andere wereld maakt dan ons eigen nuchtere
kikkerlandje waar alles minimalistisch functioneel en kil is.

Enfin, wat als ik je nou vertel dat je met een heel makkelijke ingreep, de sferen uit die landen in je woonkamer kan toveren? Ja het is mogelijk vandaag de dag. En het wordt nog beter: je hoeft geen stap uit je huis te zetten om dit voor elkaar te boksen. Er zijn een handvol spelers in Nederland die dit soort verlichting elementen, lampen en lantaarns naar Nederland importeren.

De voornaamste aanbieder in Nederland van echt authentieke handgemaakte oosterse lampen is de speler Ghalia. Specifiek hier kan men de website vinden: Ghalia.nl | Oosterse lampen winkel. Gratis verzending en retourneren naar heel Nederland bij bepaalde order waarde. Op deze manier is het zeker het proberen waard toch?

Meest populair op dit moment zijn de hanglampen ook wel bekend als plafondlampen of plafonnieres. Dit zijn lampen die je dus ophangt aan het plafond en boven je kamer hangen. We bevelen specifiek dit soort aan, die te vinden is hier: Ghalia.nl | Hanglamp oosters, omdat deze maximaal projectie hebben op de hele kamer waar je hem ophangt, zo heb je het meeste woonplezier eraan. Al zijn staande lampen en tafellampen in kamers waar je niet kunt hangen ook
een prima optie. Wijzelf hebben een stuk of 3 lampen verspreid over het huis. 2 hanglampen en ook een tafellamp in de keuken / eetkamer. Op deze wijze kunnen we echt genieten van Arabische sferen zonder een voet buiten de deur te zetten.

Geef een reactie