Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Interieur, Wonen

Maak jouw interieur uniek met handgemaakte meubelen

Het interieur van je huis moet persoonlijk zijn. Het moet passen bij je persoonlijke smaak, wensen en voorkeuren. Dit wil je allemaal terugzien in het interieur maar hoe kan dat? Je kunt wel eindeloos woonwinkels bezoeken en zoeken naar meubels die bij jouw interieur passen, maar die zekerheid heb je nooit als je in de winkel staat met een ander lichtinval. ook kun je zelf creatief aan de slag gaan. Het maakt je interieur uniek en dat wilt iedereen!

Eigen creatie

Wanneer je eigen meubels gaat maken kun je gemakkelijk inspelen op ongebruikelijke maten of lastige hoekjes in je huis. Ook kun je de perfecte maat aannemen die past bij de ruimte in je huis. Ook iets wat je in woonwinkels zelden vindt. 

De voordelen van maatwerk meubels: 

  • De keuzemogelijkheden zijn eindeloos
  • Het is relatief goedkoper, doordat er geen loonkosten van meubelmakers inzitten
  • Uniek interieur 
  • Past perfect in je interieur

De uitstraling en sfeer van een fabrieksmeubel evenaart nooit aan die van de handgemaakte en op maat gemaakte meubels. 

Ideeën uitwerken

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, doe je er goed aan je idee zo duidelijk mogelijk op papier te zetten. Het beste is door een schets uit meerdere hoeken te tekenen. Doe je dat, dan heb je een houvast tijdens het bouwen van je eigen meubelstuk. Ook kun je  het ontwerp neerleggen bij een meubelontwerper en die om advies vragen zodat jouw meubelstuk perfect past bij jouw interieur. 

Houten meubels op maat

Hout in de in je huis zorgt voor die natuurlijke uitstraling. Vaak zijn tafels en vloeren van hout en die kun je dus gemakkelijk zelf op maat maken. Neem bijvoorbeeld een salontafel. Die kun je gemakkelijk passend maken aan je interieur en daarbij kun je al je creativiteit kwijt in het ontwerpen van zo’n salontafel voor in de woonkamer. Comfort is daarbij erg belangrijk. De tafel moet mobiel zijn, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dat kan gemakkelijk door er Zwaarlast wielen van WielenOutlet eronder te plaatsen.

Geef een reactie