Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Kleur toevoegen aan je badkamer

De badkamer speelt vandaag de dag een grote rol in het starten en afsluiten van onze dag. Waarom zou je deze ruimte dan niet zo stijlvol en aangenaam mogelijk maken, passend bij hoe jij leeft? Kleur toevoegen aan je badkamer is daar een belangrijk onderdeel van, omdat dit invloed kan hebben op hoe een ruimte wordt ervaren en hoe jij je voelt!

Creëer warmte

Met warme kleuren in je badkamer kan je een krachtige uitstraling bereiken, waar je ook nog eens energie van krijgt. Denk hierbij aan geel, rood of oranje. Deze kleuren zijn goed te combineren met wit sanitair, let er wel op dat warme kleuren soms moeilijker te combineren zijn met andere tinten. Oranje is soms teveel om alleen in een badkamer te gebruiken, voor de kleur geel geldt hetzelfde. En als je teveel van de kleur rood gebruikt, kan het zijn dat de ruimte te druk voor je wordt. Als je de kleur nuanceert met de juiste rustige tinten, dan heb je een badkamer waar je met een boost je dag kunt beginnen, zonder dat je een onrustig gevoel krijgt!

Koele balans

Kleur toevoegen aan je badkamer kan uiteraard ook met koele tinten. Denk hierbij aan groen, blauw of violet. Het grote voordeel van deze kleuren is dat je er veel mee kunt combineren, zeker met wit sanitair. Bovendien passen deze tinten bij vrijwel iedere ruimte, hoe groot of klein een badkamer ook is. Je kunt eigenlijk alle kanten op; groen zorgt voor een natuurlijke uitstraling, en straalt groei uit. Natuurlijk kun je ook spelen met de mate van donker en licht; lichtblauw zorgt voor een frisse en heldere indruk, terwijl donkerblauw een knus element toevoegt aan je badkamer. Violet is een kleur waar je minder snel aan zou denken, maar combineert het krachtige van rood en het rustige van blauw. Hierdoor krijg je een verrassende badkamer, met een kalmerende werking.

Fleurig pastel

Poedertinten zijn op dit moment helemaal in; wat dacht je van een zachtere kleur groen? Of juist een stijlvolle zandtint? Het voordeel van pastel is dat je kleur kunt geven aan je badkamer, zonder dat je gelijk een duidelijke, overheersende sfeer hebt. Het toevoegen van accessoires is hierdoor ook een stuk makkelijker, omdat je meer kanten op kan. Pastelkleuren zijn in sommige gevallen ook goed te combineren met andere kleuren, omdat ze de beste eigenschappen in elkaar naar boven halen. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe pasteltint in combinatie met chique donkerblauw. Passend bij jouw wensen kun je met deze tinten een rustieke of juist neutrale omgeving creëren.

Neutrale kleuren

Als zo min mogelijk kleur toevoegen aan je badkamer voor jou werkt, dan kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs, beige, zwart of taupe. Deze kleuren passen bij iedere soort badkamer, omdat je ze vaak mooi kunt combineren. Zwart met wit, of beige met taupe zijn altijd goede keuzes. Neutrale kleuren bieden een luxueuze uitstraling, waar je kleurrijke elementen aan kan toevoegen, geheel naar jouw smaak. En of je nu deze tinten wilt laten samenkomen met warm, koel of pastel; met neutrale kleuren zul je niet snel de plank misslaan! Wil je meer informatie? Lees dan het blog hetwoongemak.nl.

Geef een reactie