Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Jouw woning verrijken met een kachel? Dit zijn de mogelijkheden

Wil jij jouw woning verrijken met een kachel? Kachels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Om jou inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden hebben wij een aantal kachels voor je op een rijtje gezet.

De klassieke houtkachel

Ben jij op zoek naar een manier om jouw interieur gezelliger te maken? Dan is een klassieke houtkachel iets voor jou. Een klassieke houtkachel is een houtkachel zoals we die allemaal kennen: een rijkelijk versierde gietijzeren houtkachel op pootjes, met één of twee deurtjes met een raampje erin. Houtkachels zijn vandaag de dag ook verkrijgbaar met een modernere, minimalistische vormgeving, maar de meest populaire variant blijft de klassieke houtkachel.

Het traditionele houtfornuis

Wil jij jouw keuken een landelijke, gezellige uitstraling geven? Of geef je de voorkeur aan koken en bakken met echt vuur? Dan is een traditioneel houtfornuis iets voor jou. Een houtfornuis is een groot, robuust fornuis met een kookplaat, een vuurkamer een bakoven. Houtfornuizen tillen niet alleen het koken naar een hoger niveau, ze zorgen er ook voor dat alles wat gebakken wordt extra smaak krijgt en voorzien de keuken van een behaaglijke warmte. Net als de klassieke houtkachel is ook het traditionele houtfornuis verkrijgbaar in een moderne, minimalistisch vormgegeven variant.

De moderne, milieuvriendelijke pelletkachel

Wil jij in huis genieten van een gezellig knapperend haardvuur en een behaaglijke warmte, maar maak je je ook zorgen om de uitstoot van een houtkachel? Dan is een pelletkachel iets voor jou. Een pelletkachel is CO2-neutraal. Dat wil zeggen dat de uitstoot van CO2 van de kachel net zoveel is als dat de bomen die gebruikt zijn om pellets van te maken hebben opgenomen. Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2 in de lucht niet verhoogd en kan jij onbezorgd genieten van een gezellig haardvuur. Pelletkachels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen, zodat er voor elke woning een passend model beschikbaar is.

Een kachel kopen bij kachelspecialist De Kachelerij

Het kopen van een kachel is een behoorlijke investering. De prijzen van een goede, veilige en mooie kachel kunnen al snel oplopen. Om vervelende of zelfs gevaarlijke situaties te voorkomen is het aan te raden jouw kachel te kopen bij een kachelspecialist. Een kachelspecialist zoals De Kachelerij heeft alleen kwalitatief hoogwaardige, veilige en robuuste kachels in het assortiment en kan jou uitgebreid adviseren over allerlei verschillende kachels en de bijbehorende voor- en nadelen. Door jouw kachel te kopen bij De Kachelerij weet je zeker dat je naar huis gaat met een veilige kachel die helemaal bij jou past.

Geef een reactie