Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Je woning stijlvol inrichten met een klein budget

  1. Kies je eigen stijl

Stijlvol is natuurlijk een breed begrip en is voor iedereen anders. Ga op zoek naar dingen die jij mooi vindt. Blader oude tijdschriften door of zoek op internet naar verschillende ideeën. Sla op of knip uit wat je mooi vindt, maak hier een moodboard van en je hebt gelijk een overzicht van wat de stijl is die jij mooi vindt.

  1. Combineren van verschillende materialen

Wanneer je verschillende soorten materiaal met elkaar combineert, zorgt dit voor sfeer in huis. Let wel op welke materialen je uitkiest, want bepaalde soorten zijn heel erg duur. Dat is dus niet handig wanneer je een klein budget hebt. Een echt leren bank is bijvoorbeeld al snel te duur. Tegenwoordig zijn er ook veel nepleren banken te koop. Die hebben de uitstraling van een echte leren bank, maar zijn misschien wel de helft goedkoper. Voor de accessoires is fluweel een goede aanrader. Dit is betaalbaar, maar zorgt wel voor een luxe en sfeervolle inrichting. 

  1. Durf gek te doen

Tegenwoordig zie je steeds meer dat mensen afstappen van de witte muren. Ze geven hier een fel kleurtje aan, in plaats van deze wit te maken. Vind je een felgekleurde muur iets teveel van het goede? Dan kan je ook kiezen om eens die aparte bank te kopen, of je kiest voor dat vloerkleed met dat drukke patroon. Het voordeel is dat niet veel mensen durven te kiezen voor een gek patroontje of een felle kleur. Daarom zijn deze items vaak in de uitverkoop te vinden en zijn ze dus goed voor je portemonnee. 

  1. Wees creatief

Als je je huis gaat inrichten, hoef je niet alles nieuw te kopen. Je kan ook zelf aan de slag met oude accessoires door deze op te pimpen. Dit is goedkoop en duurzaam, want je hoeft niks weg te gooien en je hoeft niks nieuws te kopen. Op pinterest zijn veel verschillende ideeën te vinden over dingen die je zelf zou kunnen maken. Ook kan je inspiratie op doen op de website van een woonwinkel. Door veel dingen zelf te maken bespaar je heel veel geld, en je kunt het ook nog eens precies maken zoals jij het mooi vindt.

Geef een reactie